Diner/ Food/ Valentijn

Aardappelwafels met gerookte zalm

Het beste èn makkelijkste recept voor aardappelwafels heb ik voor je. Met maar 3 ingerediënten bak je de allerlekkerste wafels. Heerlijk met gerookte zalm en een schep sour cream.

image

Geef er een salade bij en je hebt een hoofdgerecht, als voorgerecht zou ik een halve portie geven.

image

image

Wat heb je nodig voor 5 wafels

Print Recipe
Serves: 5 Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • Voor de topping:
  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 ml sour cream
  • Verse dille
  • Versgemalen peper
  • 1 citroen, in parten

Instructions

1

Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Kook ze 15 -20 min. tot ze gaar zijn. Zet dan het vuur uit en giet ze af, laat ze goed droogstomen. Het droogstomen is belangrijk omdat de wafels niet knapperig kunnen worden als er vocht in de puree zit.

2

Stamp de aardappels heel fijn en bestrooi de hete puree met de bloem. Roer deze droge massa goed door met een pollepel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe onder stevig roeren, tot alle ei is opgenomen. Klop nog even goed door met een garde. Je hebt nu een dik soezenbeslag.

3

Laat het wafelijzer heet worden, zet op de hoogste stand. Je kunt altijd nog verlagen als het te hard gaat. Vet het wafelijzer licht in met wat olie en schep 2 eetlepels beslag in het midden. Sluit het wafelijzer en laat 6 minuten bakken, tot ze goudbruin zijn. Houd warm in de oven.

4

Leg de wafels op de borden, verdeel de zalm erover. Met een lepel schep je een dot sourcream erop en bestrooi met de verse dille en naar smaak peper. Leg er een partje citroen naast.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anneleen
    15/08/2021 at 17:20

    Ik had deze al lang in mijn favorieten staan, vandaag gemaakt.
    Ik heb een half recept gemaakt en ik vond het mengsel heel stug ogen, maar de wafels bakten juist heel mooi en het plakte ook helemaal niet aan het ijzer.
    Ik at ze met pittige pulled chicken en creme fraiche, heerlijk!

  • Leave a Reply