Diner/ Food/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon.

Alles in 1 pan: Curry met kikkererwten en bloemkool

Curry met kikkererwten en bloemkool

Vegetarisch curry

Indiase curry is een heerlijke manier om een flinke hoeveelheid groenten zo lekker te maken dat je geen vlees meer nodig hebt. Nou ja, nodig.. In ieder geval krijg je er de meeste vleeseters wel mee aan een vegetarische maaltijd.

Kikkererwten

Een goede bron van eiwitten zijn bijvoorbeeld kikkererwten, daarom kom je ze in vegetarische recepten vaak tegen. Een extra eitje kan ook nooit kwaad en maken de curry extra voedzaam.

Ik gebruik zelf vaak de kant en klare currypasta van Patak’s. De curry’s ‘from scratch’ met een eigen mengsel kruiden en specerijen zijn bij mij tot nu toe geen groot succes helaas. Heb jij een favoriet recept? Laat het mij dan weten op de facebookpagina, dan probeer ik ‘m ook!

Curry met kikkererwten en bloemkool

Curry met kikkererwten en bloemkool

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2-3 eetl. rode currypasta (bijv. Patak's)
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 tomaten
  • 4 lenteuitjes
  • 4 eieren
  • Zilvervliesrijst
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

1

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

2

Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes.

3

Verhit een wok of hapjespan en fruit de ui in een scheut olijfolie. Bak de knoflook even mee en voeg de paprika toe. Bak enkele minuten.

4

Voeg dan kokosmelk, tomatenblokjes, bloemkoolroosjes en kikkererwten toe en schep alles door elkaar. Laat 10-15 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan tot de bloemkool gaar is. Heb je geen passende deksel? Gebruik dan een omgekeerde koekenpan als deksel.

5

Kook in de tussentijd 4 eieren in 10 minuten hard en voor 4 personen zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

6

Snijd de lenteui in ringetjes.

7

Serveer de curry met de rijst en een ei, bestrooi met lenteui.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply