Diner/ Food/ Snel & Makkelijk/ Winter

Andijviestamppot met zongedroogde tomaat

Een heel makkelijk, snel en gezond recept. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Dat is dit andijviestamppotje met zongedroogde tomaatjes. De andijvie blijft rauw lekker knapperig en je geeft er een smakelijke draai aan met de zongedroogde tomaatjes en lente ui.

image

Ik bak er meestal een stukje vlees of vis bij, deze kippenpoten bijvoorbeeld!

image

Andijviestamppot met zongedroogde tomaat

Print Recipe
Serves: 4 pers. Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • 1,2 kilo kruimige aardappels
  • 400 gram (grof)gesneden andijvie
  • Zout
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 3 bosuitjes
  • +- 12 (semi) zongedroogde tomaten uit een potje

Instructions

1

Schil de aardappels, snijd ze doormidden en kook 15-20 min. in water tot ze gaar zijn.

2

Snijd de lente ui in ringetjes en de zongedroogde tomaten in stukken.

3

Giet de aardappels af maar laat een beetje kookwater in de pan, een kopje ongeveer. Stamp ze fijn met een snuf zout en meng met de crème fraîche en een lepel olie uit de pot van de tomaten. Zet heel zacht het vuur aan onder de puree en roer er nu de rauwe gesneden andijvie door. Die mag een heel klein beetje slinken door de warmte. Meng de stamppot met de zongedroogde tomaten en de lente ui.

4

Geef er een stukje vlees, vis of een gekookt ei bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply