Op de valreep nog een lekker Valentijnshapje, maak morgen voor je geliefde deze healthy Bananenmuffins met citroen en frambozen, of bosbessen.
Je kunt natuurlijk vroeg opstaan en de cakejes nog warm bij het ontbijt serveren, surprise! Ben je niet zo’n vroege vogel? Bak ze voor het avondeten en maak er een heerlijk toetje van, met een bolletje vanille ijs ernaast. Of gewoon als snackje tussendoor natuurlijk.
Deze beauty’s zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suiker, de bananen en kleine hoeveelheid honing geven de zoete smaak. Amandelmeel zorgt voor een smeuïge struktuur, ook de rijpe bananen helpen daaraan mee.
Bananenmuffins met citroen en frambozen, of bosbessen
Print RecipeIngredients
- 250 gram amandelmeel
- 80 gram havermeel* (boekweitmeel, tarwe- of speltmeel kan ook)
- 1 volle theel. baking soda, of 2 theel. bakpoeder
- 2 grote eieren
- 2 hele rijpe bananen
- Sap van 1/2 citroen
- Rasp van een hele citroen (deze was je eerst met heet water)
- 40 ml. water
- 1 eetl. honing
- 1 eetl. (Zonnebloem)olie
- Frambozen en/of bosbessen, vers of uit de vriezer
- Extra nodig: staafmixer
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng havermeel met amandelmeel, baking soda en citroenrasp
Doe eieren, bananen, citroensap, water, honing en olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer.
Meng het bananenmengsel met het meel tot een egaal mengsel.
Vet een muffintray in en leg op maat geknipte rondjes bakpapier op de bodem.
Vul de muffinvormpjes met het beslag en druk er de frambozen en/of de bosbessen in. Een stuk of 6 per muffin.
Bak de muffins 22-25 minuten in het midden van de oven.
Notes
* Heb je havervlokken of havermout? Doe dan de afgewogen hoeveelheid bij de bananen en eieren en pureer het met de staafmixer tot een gladde massa.
2 Comments
ปั๊มไลค์
04/06/2020 at 14:37Like!! Thank you for publishing this awesome article.
Esmay
14/04/2020 at 20:54Ik ben allergisch voor noten , waarvoor kan ik de amandel meel vervangen !??