Overheerlijk deze Carrot Cake met mascarpone-frosting. Zoet-kruidig en lekker sappig door de ananas. Ja, ananas! Die geeft een super sappig accent aan je cake. Verder gevuld met rozijnen, amandelen en natuurlijk wortels. Net even anders dan de klassieke variant met walnoten.
- Het beslag
Wat heb je nodig voor deze Carrot Cake:
Print RecipeIngredients
- Groot cakeblik van 30-35 cm. lengte, ingevet
- 250 gram volkoren speltmeel
- 2 theelepels koekkruiden
- 10 gram bakpoeder
- snuf zout
- 2 rijpe bananen
- 300 gram wortels, fijngeraspt
- 175 gram basterdsuiker
- 4 grote eieren
- 200 gram gesmolten boter of zonnebloemolie
- 2 flinke eetlepels rozijnen, geweekt en uitgelekt
- 2 eetlepels fijngesneden ananas
- flinke hand amandelen (of walnoten), grof gehakt
- Voor de frosting:
- 250 gram mascarpone
- 3 flinke eetlepels Griekse kwark
- 60 gram poedersuiker
- rasp van 1 citroen
- sap van 1/2 citroen
Instructions
Verwarm de oven voor op170 graden.
Meng in een grote kom meel, bakpoeder, zout en koekkruiden.
Prak de bananen fijn met een vork, tot een brij.
Mix de eieren met de suiker wit schuimig, ongeveer 4 minuten, en mix er dan rustig de gesmolten boter of olie en de geprakte banaan door.
Meng dit met een garde door het meel. Roer de wortel, rozijnen, ananas en noten door.
Giet dit beslag in het ingevette cakeblik en zet in het midden van de oven, bak de cake 55 tot 60 minuten op 170 graden
De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de taart helemaal afkoelen op een taartrooster.
Voor de frosting klop je met de mixer of garde de mascarpone glad met de kwark en poedersuiker. Klop ook de rasp en sap van de citroen erdoor. Smeer het lekker dik op de cake. Je kunt het nog garneren met wat noten en wortelrasp.
Geniet!
No Comments