Zelf een romige, gebonden champignonsoep maken is met dit recept heel makkelijk. Met een paar simpele ingrediënten heb je in 20 minuten een heerlijk vullende soep met knapperige kaascroutons.
Gedroogde paddenstoelen
Voor een diepe paddenstoelensmaak gebruik ik naast verse ook gedroogde paddenstoelen, deze vind je in de supermarkt. Gedroogde paddenstoelen week je altijd een kwartiertje van te voren in heet water. Zonder gedroogde paddenstoelen lukt het ook, ik raad je wel aan in dat geval een blokje paddenstoelenbouillon toe te voegen.
Gebonden champignonsoep
Print RecipeIngredients
- 10 gram gedroogde paddenstoelen
- 2 uien
- 750 gram kastanjechampignons, schoongeborsteld
- 300 gram aardappel
- 75 gram verse kruidenroomkaas
- (Verse) tijm
- Klontje roomboter
- Olijfolie
- Versgemalen peper en zout
- Bruin desembrood
- Oude kaas of Parmezaan
- Staafmixer
Instructions
Week de gedroogde paddenstoelen in 200 ml heet water.
Snijd 8 kastanjechampignons in plakjes en houd apart, deze zijn voor de garnering. De rest snijd je grof in stukjes.
Snipper de uien. Schil de aardappel en snijd in stukjes.
Fruit de ui in olijfolie in een diepe pan.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak even mee.
Voeg de aardappel, 1 theelepel tijmblaadjes, de gewelde paddenstoelen met vocht (niet alles, onderin zit altijd wat zand!) en 3/4 liter water toe.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de grill en rooster het brood voor de croutons aan 1 kant. Beleg daarna de andere kant met geraspte kaas en wat tijm en bak ze knapperig onder de gril.
Smelt een klontje roomboter in een hete koekenpan en bak de achtergehouden champignonplakjes bruin.
Voeg 75 gram verse kruidenroomkaas toe aan de soep en pureer glad met de staafmixer. Breng goed op smaak met peper en zout. Schep de kommen vol, verdeel de gebakken champignons erover en eventueel nog wat verse tijm. Geef er een kaascrouton bij.
Meer soep inspiratie opdoen? Kijk eens bij de Italiaanse minestronesoep, of deze smaakvolle tomatensoep.
No Comments