Zelf bonbons maken kan best een ingewikkeld klusje zijn, daarom heb ik een super makkelijk recept voor chocoladeflikken voor je. Hoe leuk is het om een schaaltje home-made chocolaatjes op tafel te zetten bij de koffie en thee? Je kunt ze decoreren met alles wat je lekker vindt. De combinatie pistachenoten en cranberries met een paar vlokjes Maldon zeezout vind ik onweerstaanbaar op de pure chocolade. Je kunt natuurlijk ook andere noten en gedroogde vruchten gebruiken, al passen de cranberries perfect bij kerst.
Voor het maken van de chocoladeflikken heb je geen thermometer nodig, het is een kwestie van de chocolade au bain marie smelten en je kunt beginnen. Makkelijker kan bijna niet.
De chocolade tempereren (opwarmen, terugkoelen waarbij je de exacte temperatuur in de gaten houdt) zorgt voor glans en hardheid. Bij deze chocoladeflikken vind ik het niet nodig, ze worden op deze simpele manier ook heel lekker.
Maak ook zelf deze kerstkoekjes en serveer alles op een mooie etagère.
Chocoladeflikken met cranberries en pistachenoten
Print RecipeIngredients
- 150 gram goede kwaliteit pure chocolade
- Handvol pistachenoten, gehakt
- Handvol cranberries
- Maldon zeezoutvlokken
- Extra nodig: stenen of metalen kom welke je op de pan kunt hangen. Vetvrij bakpapier. Snijplank.
Instructions
Hak de chocolade grof en smelt dit au bain marie. Hang de kom met chocolade in een pan met kokend water, zo dat de kom het water niet raakt. Door de hitte van de stoom zal de chocolade smelten. Let op dat er geen druppel water in de chocolade komt. Als de chocolade bijna helemaal gesmolen is haal je de kom eraf en roer je de massa door tot het helemaal glad is.
Leg het bakpapier strak over een snijplank.
Maak met de gesmolten chocolade 20 rondjes van 4-6 cm op het papier.
Versier de chocoladerondjes met cranberries en pistachenoten. Strooi er een klein beetje zoutvlokken over.
Laat opstijven in de koelkast. Leg ze op een schaaltje en houd koel tot gebruik.
No Comments