Diner/ Food/ Herfst/ Winter

Daging smoor – In ketjap gestoofd rundvlees

Daging smoor, in ketjap gestoofd rundvlees

Vandaag geef ik je een makkelijk recept voor Daging Smoor. Ik ben gek op Indonesisch eten en daging smoor is één van mijn favorieten.

Indonesische (afhaal)restaurants

Mijn liefde voor de Indische keuken is ontstaan bij restaurant Papaya in Rotterdam. Daar haalde ik wekelijks een heerlijke portie daging rendag of blado af om in mijn studentenkamer op te eten. Ook at ik vaak bij Kantjil & de Tijger, destijds nog gevestigd in Rotterdam, nu alleen nog in Amsterdam. Later in Utrecht ontdekte ik restaurant Blauw en nu in Maarssen kom ik graag bij Tante Lien.


Zelf Daging Smoor maken

Daging smoor is niets anders dan rundvlees gestoofd in Ketjap, het is een mild gerecht maar je kunt natuurlijk altijd meer peper toevoegen. Gebruik runderlappen met of zonder vet eraan. Het vet zorgt voor meer smaak maar als je liever magere runderlappen zonder vetrandje gebruikt is dat ook prima. Net als de meeste stoofgerechten is daging smoor de volgende dag het lekkerst. Bewaar het in de koelkast en warm langzaam weer op.

Ik maak stoofvlees altijd voor 2 dagen, is geen extra moeite en de volgende dag ben je zo klaar.

Daging smoor



Daging smoor

Print Recipe
Serves: 8 pers. Cooking Time: 25 min. bereiden en 3 uur stoven.

Ingredients

  • 1,2 kg runderlappen (of sucadelappen)
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (of gedroogde rode peper)
  • 3/4 theel. nootmuskaat
  • 1/4 theel. gemalen kruidnagel
  • 100 ml. ketjap
  • 300 ml. water
  • 1 eetl. azijn
  • Peper naar smaak
  • Olie
  • Stoofpan

Instructions

1

Dep de runderlappen eventueel droog en snijd in stukjes van 3 x 3 cm.

2

Bak het vlees in 3 porties bruin in een hete stoofpan in wat olie. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.

3

Bak de uien glazig en bak de knoflook en rode peper even mee. Voeg het vlees weer toe in de pan en bestrooi met de nootmuskaat en gemalen kruidnagel. Blus af met ketjap, water en azijn.

4

Laat met de dekstel op de pan 2,5 tot 3 uur zachtjes stoven. Roer af en toe om. Het vlees is klaar als je het met een lepel net een beetje uit elkaar kunt duwen. Laat de saus inkoken. Blijft het nog wat te dun dan kun je het binden met wat maizena.

5

Geef er witte rijst en roergebakken groenten bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply