Hoe geef je tomatensoep die intense, diepe tomatensmaak? Zorg in ieder geval voor goed rijpe tomaten, dat is echt heel belangrijk. November is hier niet de meest ideale tijd voor maar als het koud is hebben we toch gewoon trek in warme soep! Dus koop de tomaten een paar dagen van te voren en laat ze rijpen op het aanrecht, niet in de koelkast. Verder nog rode paprika, ze geven een dieprode kleur aan je soep en zorgen, doordat we ze roosteren, voor een zoete smaak. Het roosteren van de groenten in de oven is even iets meer werk maar haalt je tomatensoep echt naar een hoger level. Probeer het maar eens!
De lekkerste Tomatensoep
Print RecipeIngredients
- 750 gram rijpe tomaten
- 1 of 2 knoflookteentjes
- 1 ui
- 2 rode puntpaprika's
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 bouillonblokje
- Olijfolie
- Handje bladpeperselie
- Extra nodig: oven tray en staafmixer
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was en droog de tomaten en paprika's. Snijd de tomaten doormidden en verwijder het kroontje. Snijd de paprika ook doormidden en verwijder de zaadjes. Pel de ui en snijd in kwarten. Pel de knoflook.
Leg de groenten in de oven tray en bedruppel met olijfolie, smeer de bovenkant van alle groenten in. Plaats in de oven voor 25 minuten, tot de randen donker kleuren.
Wanneer je de groenten uit de oven hebt gehaald verwijder je de donkere plekken, vooral op de paprika zal je die zien. Het velletje laat nu heel makkelijk los.
Verwarm in een soeppan een eetlepel olijfolie en bak hier zachtjes de tomatenpuree in tot het zoet ruikt, duurt een minuut. Voeg dan alle groenten, 900 ml. water en het bouillinblokje toe en breng aan de kook. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer. Voeg peper en eventueel wat zout naar smaak toe. Hak de bladpeterselie en strooi over de soep.
Notes
In plaats van bladpeterselie kun je ook basilicum gebruiken.
1 Comment
Cees
06/06/2019 at 21:50Voor de lekkerste tomatensoep van nog niet op z’n rijpst zijnde tomaten, rol ze in een krant en leg een paar dagen weg in kelder of bergruimte. Prachtig rood, intensere geur.