Food/ Reviews/ Tips

Eten in Londen, met kinderen!

Beas londen

Ben je van plan Londen te bezoeken zónder kinderen? Sorry, dan adviseer ik je verder te zoeken naar romantische of ultra hippe restaurants waar je tot diep in de nacht kunt genieten met je geliefde of je vrienden.

Ik ga je vertellen waar je moet zijn in Londen als je met kinderen reist. Welke pub ga je heen en waar is de leukste markt? Lees snel verder en je weet het!

Engelse pub

Om je tussen de Londenaren te begeven moet je zeker een echte Engelse pub in. Lang zoeken is niet nodig, in iedere straat zit er wel één (of meerdere). Bestel een lekkere pint en fris voor de kinderen, bemachtig een tafeltje met je gezin en geniet van de sfeer. Wij hebben het enorm naar ons zin gehad in The Admiralty, gelegen aan Trafalgar Square. Centraler kan niet, ideaal als je erna de trein of metro op Charing Cross moet nemen. Deze pub is ruim en niet zo druk zodat je lekker kunt relaxen en rustig wat kunt eten. Ook in de buurt van Trafalgar Square zit The Lord Moon of the Mall, een gezellige drukke pub met veel locals die na het werk een biertje drinken. Laat je niet afschrikken want voor een drankje in de namiddag is dit een geweldige plek. Ook je kinderen zullen het leuk vinden.

De meeste pubs serveren traditioneel Engels eten, diverse pie’s, fish & chips en ook voor een royale hamburger zit je goed. In The Admiralty moet je zeker de selectie pie’s met bijpassende pints bestellen, een plank vol lekkers!

The admirality london

Taartjes

Voor een echte Afternoon tea ga je naar Bea’s of Bloomsbury. Dit is een heerlijke Engelse bakkerij waar je een étagère vol scones, diverse taartjes en broodjes geserveerd krijgt. Reserveer wel van te voren want de afternoon tea is hier mega populair.

Beas londen

Ook een feest voor taartliefhebbers is Paul. 100% Frans, een beetje cheaten dus maar zoooo lekker!  Hier moet je zijn voor smaakvolle taartjes, belegde baguettes, gewoon alles wat je van een Franse bakker verwacht. Paul heeft meerdere vestigingen in London, die in Covent Garden biedt zelfs een fijn restaurant waar je ook kunt dineren. Neem bijvoorbeeld het theater menu of kies een pannetje mosselen van de kaart.

Paul bakery londen

Borough Market

Een foodmarket bij de London Bridge die je niet mag missen. Verswaren zoals seizoensgroenten, kazen en vlees- en visspecialiteiten. Maar ook veel foodstalletjes uit alle delen van de wereld, Indiase curry’s, Noord Afrikaanse gerechten, hamburgers in alle soorten en maten, sapbarretjes en heel veel meer. Bezoek Borough Market met een hongerige maag en laat je verrassen. Let op de openingstijden, rond 17.00 sluit deze markt.

Borough market london

Camden Market

Een enorm grote markt die zich uitstrekt over vele straatjes en in oude panden. Camden Market is een verzamelnaam voor de 6 markten die zich bevinden rond de sluizen van Camden Town. Ze zijn met elkaar verbonden dus je loopt zo van de ene markt de andere in. Je komt hier van alles tegen, zowel de mensen als de kraampjes zijn anders dan wat je in het centrum van Londen tegen bent gekomen. Alternatief en hip met een geheel eigen sfeertje. Zeker je kinderen kijken hun ogen uit! Vintage spullen en kleding, schilderijen, sieraden, piercings, wietlollies ;), souvenirs en nog veel meer vind je hier. Zelfs de huizen zijn kunstzinnig beschilderd:

Langs het  water vind je de vele foodstalletjes met gerechten uit alle windstreken. Samen met de Stables Market (in de oude stallen van Camden Town) het leukste stukje vinden wij. Maar dwaal vooral lekker rond en koop een ludiek souvenir.

Camden Market, Londen

Warenhuizen

Een bezoekje aan de warenhuizen van Londen is een echte must-do. Ga dan vooral naar de food afdeling, verleidelijk uitgestalde etenswaren laten je watertandend langs de schappen lopen. Ideaal om samen met de kinderen lekkere broodjes uit te zoeken die je in het park opeet. Vanuit Harrods loop je zo het prachtige Hyde Park in!

De beste foodhall’s vind je in Selfridges, Marks & Spencer en natuurlijk Harrods.

Harrods:

Harrods London

Selfridges:

Selfridges London

Marks & Spencer:

Marks and spencer londen

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn kindvriendelijke eet-tips in deze leuke stad. Natuurlijk zijn er nog ontelbaar veel andere leuke spots te vinden in Londen. Heb jij nog een goeie aanvulling? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Verder wens ik je veel plezier in Londen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anette J. Kosters
  01/05/2017 at 17:44

  Oh Silvie wat een fantastische site heb je gemaakt! Zo spannend om al dat heerlijke eten te zien verschijnen op diverse pagina’s.
  Leuke recepten die zo maar pardoes op je netvlies verschijnen en er niet meer af gaan totdat je ze zelf hebt gemaakt. Het maakt me nieuwsgierig en blij. Het is prachtig samengesteld en geïllustreerd. Je verdient een dikke pluim zoals je deze website in elkaar hebt gezet en de recepten zijn bijzonder lekker en eenvoudig. Culinair hoef je geen hoogstaander te zijn om jouw heerlijke recepten te maken. Ik ben trots op je. Stuur me jouw nieuwsbrief aub. De London trip was ook erg fascinerend om te lezen.
  Ik kan je aanraden ook eens een blik te werpen in de Marokkaanse keuken. Daar kun jij ook vast iets moois mee doen en wat lekkers van maken. Groeten van Anette

  • Reply
   Silvie
   01/05/2017 at 20:03

   Dank je wel Anette, voor je mooie complimenten en leuke tip over de Marokkaanse keuken. Wil ik me zeker meer in gaan verdiepen!

  Leave a Reply