Bijgerechten/ Diner/ Food/ Hartige hapjes/ Lunch

Flammkuchen, maak het zelf!

Flammkuchen met aubergine, tomaat en geitenkaas

De nieuwigheid is er af en het bleek een blijvertje, flammkuchen. Op (food)festivals en andere openluchtfestiviteiten was het kraampje met de flammkuchen immer populair. Naast de klassieke versie met spek en ui kwamen ze in alle soorten en maten voorbij.

Wist je dat je deze “tarte flambée” ook heel goed zelf kunt maken? Echt iets voor het weekend, probeer deze vegetarische variant maar eens!

Flammkuchen met aubergine, tomaat en geitenkaas.

Flammkuchen met aubergine, tomaat en geitenkaas

Print Recipe
Cooking Time: 35 min, plus een uur rijstijd

Ingredients

  • 250 gram bloem
  • 4 gram gist
  • Snuf zout
  • 1/2 theel. suiker
  • 140 ml handwarm water
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 aubergine
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 ml zure room
  • 100 gr. cherry tomaatjes
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 1 theel. tijm
  • Versgemalen peper

Instructions

1

Meng bloem, zout en suiker. Los de gist op in een klein deel van het handwarme water. Schenk gist, de rest van het water en de olijfolie bij de bloem en meng met een vork door elkaar. Kneed daarna met je handen tot een samenhangend deeg. Neem dit uit de kom en kneed het deeg nog 5 tot 10 minuten goed door. Dit is noodzakelijk voor het verkrijgen van een mooi elastisch deeg.

2

Leg het deeg in een ingevette kom met een theedoek erover. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.

3

Snijd de aubergine in stukken en rooster in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de cherrytomaatjes. Meng crème fraîche met sour cream.

4

Verwarm de oven voor op 210 graden.

5

Na het rijzen kneed je het deeg weer even door tot de lucht eruit is en rol je het uit tot een dunne lap. Deze leg je op de bakplaat.

6

Besmeer de lap met het crème fraîche mengsel en beleg met de groenten. Verdeel de geitenkaas erover en bestrooi met tijm en peper uit de molen.

7

Bak de flammkuchen goudbruin in 20 minuten.

Notes

Uitrollen van elastische deeg kan wat lastiger zijn maar doe het rustig, dan zie je dat het deeg de vorm beter behoudt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply