Tips

Flespompoen schillen en roosteren in de oven

In de supermarkt zag ik laatst zakjes voorgeschilde en gesneden pompoen liggen… Dat is echt niet nodig als je de volgende handleiding volgt!

Stap 1:

Snijd de flespompoen in tweeën zodat het smalle en het brede deel apart zijn. Het kapje snijd je van de bovenkant. Nu kan je makkelijk met een groot scherp mes van boven naar beneden de schil eraf snijden. Daarna snijd je het kapje van de onderkant.

Pompoen schillen en roosteren

Snijd de helften van boven naar beneden doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit en snijd in plakken of stukjes.

Pompoen schillen en roosteren

Schep de plakken of stukjes om met een scheutje olijfolie en strooi er gedroogde kruiden over. Schud ze nog even door en verspreid over een bakplaat. Je kunt de bakplaat eerst bekleden met bakpapier.

Pompoen schillen en roosteren

Bak de pompoen 25 tot 30 minuten op 200 graden. Tussendoor 1 x omscheppen.

Pompoen schillen en roosteren

Een lekker recept met geroosterde pompoen is deze tagliatelle.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Socca, kikkererwtenpannenkoek met gegrilde pompoen en bloemkool » Silvie's Kitchen
    30/10/2016 at 14:50

    […] Flespompoen schillen en roosteren in de oven […]

  • Leave a Reply