Dessert/ Food/ Lente/ Zomer

Gegrilde ananas met vanilleroom en munt. Time to bbq!

Gegeilde ananas met slagroom

Haal de bbq maar tevoorschijn dit weekend want dit recept met ananas moet je maken. Een toetje met vers fruit maakt mij altijd blij maar dit is toch wel een favorietje.

Ananas van de gril met vanille-slagroom en munt

Ik ben gek op ananas, meestal eet ik het gewoon rauw. Sappig en zoet, het is net snoep. Maar je kunt deze vrucht ook heel goed verwerken in andere recepten, bijvoorbeeld in een frisse salade met komkommer en sesam of tussen je tosti met kaas. Deze keer gaan we de plakken grillen op de barbeque (in de grilpan kan ook), en maken we er vanilleslagroom bij.

Ananas met vanilleroom

Gegrilde ananas met vanilleroom en munt

Print Recipe
Serves: 6-8 pers. Cooking Time: 15 min.

Ingredients

  • 1 ananas
  • Beker slagroom, ongeklopt
  • 1 vanillepeul of zakje vanillesuiker
  • Optioneel: extra basterdsuiker
  • Bosje verse munt

Instructions

1

Schil de ananas: snijd de boven- en onderkant er met een scherp mes af en zet hem rechtop neer. Snijd nu van boven naar beneden de schil eraf. Verwijder donkere pitjes met je mes. Houd de ananas rechtop en snij langs de harde (oneetbare) kern de ananas eraf. Je hebt nu 4 langwerpige stukken. Deze snijd je in plakken van 1 cm dik.

2

Schraap het vanillemerg uit de peul of scheur het zakje vanillesuiker open 😉 en voeg dit toe aan de slagroom in een ruime kom. Voeg naar smaak extra suiker toe. Klop de vanilleroom stijf en zet koud tot gebruik.

3

Pluk de blaadjes van de takjes munt en hak ze grof.

4

Gril de plakken ananas op de barbeque of in de hete grilpan, zonder olie, tot er donkere strepen te zien zijn.

5

Serveer de ananas met vanilleroom en bestrooi met munt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply