Vette vis, zoals de makreel, wordt beschouwd als zeer gezond. Naast belangrijke voedingsstoffen die alle vissen bevatten is makreel ook nog eens rijk aan omega-3 vetzuren, onmisbaar voor een gezond hart en bloedvaten. Reden genoeg om deze vis vaak op het menu te zetten. Maar doen we dat ook?
Erg populair is makreel niet, de smaak vinden veel mensen ’te vissig’ en wat kun je ermee?
Vers kom je hem niet vaak tegen, groot vertrouwen in je visboer moet je ook hebben: De makreel houdt niet van wachten, hij bederft razendsnel.
Gerookte makreel is heel goed verkrijgbaar en stukken beter houdbaar. In deze vorm is het de ideale basis voor een paté. De vette vis vraagt om wat zuurs en een beetje pit. In dit recept gebruik ik crème fraîche en yoghurt, dit geeft een lichter en frisser resultaat dan met mayonaise of cream cheese. Er gaat ook mosterd in, je kunt dit vervangen voor mierikswortelpasta. De paté is heerlijk op (getoast) brood of crackertjes.
Gerookte makreel paté
Print RecipeIngredients
- 1 hele gerookte makreel, of 2 makreelfilets (ongeveer 300 gram)
- 4 augurken
- 1/2 rode ui
- Hand verse peterselie, grof gehakt
- 2 eetl. yoghurt
- 2 eetl. crème fraîche
- 1 eetl. grove milde mosterd (gebruik van scherpe mosterd wat minder)
- 2 eetl. citroensap
- Versgemalen zwarte peper
Instructions
Maak de makreel schoon, haal het vel eraf, leg de visfilets op een bord en verwijder heel secuur alle graten. Trek de vis met 2 vorken of je vingers in kleine stukjes.
Snipper de ui fijn en snijd de augurken in kleine blokjes. Meng in een ruime kom met de yoghurt, crème fraîche, mosterd, peterselie, citroensap en peper naar smaak.
Roer hier de makreel door tot een redelijk gladde massa. Schep het in een passend bakje en geef er toast bij.
Notes
Met wat kruidensalade ook een makkelijk voorgerecht wat je van te voren kunt maken.
1 Comment
ปั้มไลค์
04/06/2020 at 14:18Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.