Heb je al een spetterend hoofdgerecht bedacht voor het kerstdiner? Vergeet ook de bijgerechten niet! Deze geroosterde wortels zijn heerlijk zoet-kruidig en de granaatappelpitjes geven er een spannende bite aan. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je mooi gedekte tafel maar iedereen zal het heerlijk vinden. Het roosteren haalt het beste van de worteltjes naar boven, de honingglazuur benadrukt de zoete smaak en de munt is lekker fris. Perfect bij een mooi stuk vlees of vis.
- Giet het glazuur erover
- Net uit de oven
Geroosterde Wortels met Granaatappel en Munt
Print RecipeIngredients
- I flinke bos bospeen
- Voor het glazuur:
- 2 eetl. honing
- 1 eetl. gesmolten roomboter
- 2 eetl. olijfolie
- 1 theel. balsamico azijn
- 1 theel. knoflookpoeder
- 1/2 theel. gedroogde tijm
- 1/2 theel. mosterd
- 1/4 theel. gemalen komijn
- 1/2 theel. zout
- 1/4 theel. peper
- 1/2 granaatappel of 3 eetl. granaatappelpitjes
- Handje munt, grofgehakt
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Knip het loof op 3 cm. na van de wortels en schil ze dun met een dunschiller. Spoel ze af en dep droog.
Meng alle ingerediënten voor het glazuur goed door elkaar, behalve de granaatappelpitjes. Schep het glazuur door de wortels.
Bekleed een oventray met aluminiumfolie en verdeel hier de wortels op. Bak 35-45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Klop met een zware opscheplepel boven een bord de pitjes uit de halve granaatappel. Verwijder de witte stukjes.
Schik de wortels op een schaal en schep de granaatappelpitjes erover, bestrooi met de munt. Serveer direct.
Notes
Je kunt dit bijgerecht goed van te voren maken. Volg het hele recept maar bestrooi nog niet met de granaatappel en munt. Bewaar de wortels afgedekt in de koelkast tot gebruik. Verwarm ze 2 minuutjes in de magnetron, verdeel daarna de granaatappelpitjes en munt erover.
No Comments