Diner/ Food/ Gezonde Ambities

Gevulde Bolcourgettes

Gevulde bolcourgettes

Bolcourgettes zijn uitermate geschikt om te vullen. Uithollen is een fluitje van een cent en met de vulling kun je eindeloos varieren. Ik geef je hier een makkelijk basisrecept, voeg er gerust allerlei lekkers uit je voorraadkast aan toe. Denk aan dadelstukjes, noten, een restje stoofvlees of wat je maar lekker vindt.

Kapje eraf, uithollen en na 15 minuutjes voorbakken in de oven gaat de vulling erin. Nog een kwartier in de oven en je super gezonde gerecht is klaar! 

Bolcourgettes vullen

Bolcourgettes vullen

Voor een complete maaltijd geef je er nog wat bij, vlees, vis of vega. Of maak extra vulling wat je erbij serveert.

Gevulde bolcourgettes

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 4 bolcourgettes
  • 150 gram quinoa
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 paprika
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • Handje pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Hol de courgettes uit met een lepel en bak ze 15 minuten voor in de oven.

3

Gebruik de inhoud van de courgettes voor de vulling, bak het dan even mee met de paprika. Of maak er een soepje van!

4

Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de quinoa altijd even onder de stromende kraan in een fijne zeef voor het koken.

5

Snijd de paprika in blokjes.

6

Fruit de ui in olijfolie en voeg de paprika, knoflook, tijm en de helft van de pijnboompitten toe. Bak 5 minuten mee.

7

Meng er nu 4 flinke opscheplepels gare quinoa door en breng goed op smaak met peper en zout.

8

Vul de courgettes met het mengsel, verdeel de rest van de pijnboompitten erover en bak ze 15 minuten in de oven.

Notes

Maak extra vulling en geef dat er bij, lekker met een stukje vlees, vis of vega vleesvervanger.

Gek op courgette? Kijk dan eens naar deze glutenvrije lasagna of de makkelijke tian met tomaat en courgette.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply