Een gluten- en lactosevrije quichebodem maken is helemaal niet moeilijk. En zeker zo lekker als de originele Paté Brisée (deeg op basis van bloem en roomboter). Dit recept kun je gebruiken voor al je hartige taarten, zoals deze.
Ingredients
- 225 gram amandelmeel
- 75 gram boekweitmeel
- 3 eieren
- 75 gram kokosolie*
- Zout, peper, gedroogde tijm naar smaak
Instructions
Meng alle ingrediënten met je handen of in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Vorm er een ronde schijf van en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed hier je quichevorm mee. Als het niet lukt kun je het deeg ook uitrollen en in stukjes in de vorm leggen, druk de randen goed op elkaar.
Vul je quiche met wat jij lekker vindt, de mogelijkheiden zijn eindeloos. Bak je quiche 35 tot 40 minuten in de oven en laat hierna een kwartiertje afkoelen.
Notes
* Als het niet lactosevrij hoeft te zijn dan kun je natuurlijk ook roomboter gebruiken.
No Comments