Diner/ Food/ Herfst

Haver-boekweitpannenkoeken

Wat kan je daar soms trek in hebben, pannenkoeken! Wij smullen regelmatig van heerlijke dunne pannenkoeken met kaas en stroop. De kaas meegebakken uiteraard. Ik gebruik er volkorentarwemeel voor maar dat dan nog je energielevel inzakt als een plumpudding weet je eigenlijk al van te voren… En toch gaan we los op die stapel..

Dat kan ook anders. Als je kiest voor eiwitrijke ingerediënten en goede koolhydraten heb je na het eten nog steeds energie. Havermout en boekweit zijn heel vezelrijk, hierdoor worden de koolhydraten langzamer verteert en heb je geen energiedip na je maaltijd.

image

image

image

Wat heb je nodig:

Print Recipe
Serves: 15 pannenkoeken Cooking Time: 40 min.

Ingredients

  • (Pannen)koekenpan
  • Blender of keukenmachine
  • Garde
  • 250 gram havermout
  • 150 gram boekweit
  • 100 gram rijstmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 liter (soya)melk
  • 4 eieren
  • Zout
  • Boter
  • 4 appels
  • Kaneel

Instructions

1

Doe de havermout met 3/4 van de melk in de blender en laat draaien tot een glad beslag.

2

Neem een ruime kom en doe hier de boekweit, rijstmeel, bakpoeder en zout in en schenk hier het haverbeslag bij. Mix het glad met een garde en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot ze volledig opgenomen zijn. Giet de rest van de melk erbij tot het de juiste dikte heeft.

3

Laat het beslag een kwartier rusten en roer daarna nog even door, eventueel melk of water toevoegen als het dikker is geworden.

4

Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Breng met een scheutje water aan de kook en laat zacht koken tot appelmoes. Voeg naar smaak kaneel toe.

5

Verhit de koekenpan. Als de pan heet is laat je er een klontje boter in smelten, dit zou heel snel moeten gaan. Verdeel de boter door de pan heen en weer te zwenken. Schenk met een pollepel beslag in het midden van de pan en verdeel al draaiend over de hele bodem. Bak de pannenkoek bruin aan beide kanten. Bewaar de pannenkoeken op een bord met aluminiumfolie erover.

6

Liever kleine pannenkoekjes? Geen probleem, voeg dan niet 1 maar 2 (of 3) theelepels bakpoeder toe en wat minder melk. Bak ze per 3 in de koekenpan.

7

Eet de pannenkoeken met de appelmoes erover. Met ahornsiroop is ook erg lekker. En die kaas, dat gaat ook prima. Meegebakken!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply