Een beetje experimenteren in de keuken vind ik altijd leuk. Soms gaat het helemaal niet zoals ik verwachtte en andere keren blijkt het een succes(je). Neem nou koekjes zonder suiker, daar kan je eindeloos mee variëren. Maar lang niet alle baksels zijn lekker, te droog, te taai, en smakeloos zijn de meest voorkomende problemen. Suiker zorgt er namelijk voor dat het koekje knapperig is, en lekker zoet natuurlijk. Maar (te veel) suiker is ook slecht voor je, daarom bak ik graag zonder of in ieder geval met minder suiker.
Haver is een fijn produkt om koekjes mee te bakken, het heeft een lekkere smaak en bakt redelijk knapperig. Ik gebruik in dit recept grove havervlokken, de koekjes krijgen een heel stevige bite en lijken wel wat op kleine mueslirepen. De stukjes pure chocolade moet je er echt in doen, zonder zou het een beetje saai worden.
Haver-pindakaaskoekjes met chocolade
Print RecipeIngredients
- 90 gram grove havervlokken
- 30 gram grove roggevlokken
- 1 heel ei en 1 eiwit
- 20 gram gebroken lijnzaad
- 15 gram pure chocolade, fijngehakt
- 2 eetl. pindakaas
- 1 eetl. honing
- Extra nodig: bakplaat, bakpapier
Instructions
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng het ei en het eiwit met de pindakaas in een kom.
Roer hier de overige ingrediënten door, zorg dat alles goed gemengd is. Je krijgt een grof 'deeg'.
Vorm hier 10 koekjes van, eventueel met behulp van een ronde uitsteker.
Bak de koekjes op de bakplaat 12-14 minuten, tot ze bruin kleuren. Laat ze afkoelen.
Notes
I.p.v. roggevlokken kun je ook alleen havervlokken gebruiken, in totaal 120 gram.
No Comments