Food/ Taartenzoet

Havermout-pindakaaskoekjes

Deze waanzinnig lekkere koekjes bak je gewoon zelf! Het is zo leuk en heel makkelijk. De koekjes uit de supermarkt bestaan vaak voor minstens de helft uit suiker, in dit recept zit ook suiker maar niet zoveel. Als je helemaal geen suiker wilt gebruiken kan dat ook, of voeg honing naar smaak toe. De koekjes worden dan iets minder knapperig.

image

Duik dit weekend de keuken in om deze robuuste havermout-pindakaaskoekjes te bakken. Lukt het jou om eraf te blijven tot ze afgekoeld zijn? (Mij niet 😉)

image

image

Havermout-pindakaaskoekjes

Print Recipe
Serves: Ongeveer 14 stuks Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • 2 eieren
  • 240 gram pindakaas met stukjes
  • 70 gram lichtbruine suiker
  • 240 gram havermout
  • 1 theel. bakpoeder
  • Snuf zout
  • 50 gram pure chocola

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Mix 2 eieren met de pindakaas tot een egale massa, duurt 1 minuut. Voeg de suiker toe en mix even mee. Doe er dan de havermout, een snuf zout en 1 theel. bakpoeder bij, mix goed door tot alles gemengd is. Het wordt een korrelig deeg, niet samenhangend.

3

Hak de pure chocola in kleine stukjes en roer dit erdoor.

4

Vorm hier met je handen ongeveer 14 koekjes van. Maak eerst een stevige bal van 2 volle eetlepels deeg, druk deze plat en maak de randen netjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak je koekjes in 17 minuten goudbruin op 190 graden.

5

Laat ze daarna volledig afkoelen voor je ze in de koektrommel doet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply