Dessert/ Food/ Kerst/ Taartenzoet

Het lekkerste dessert: Smeuïge chocoladetaart

Chocoladetaart recept

Een super makkelijk recept waarmee je de lekkerste, beetje fudgy, chocoladetaart op tafel tovert. Ideaal voor het kerstdiner, maar ook een heel gewoon weekend fleurt er lekker van op!

Chocoladetaart

Chocolade

Wie houdt er niet van een punt chocoladetaart? Zeker als dessert is het een allemansvriend. Deze machtige chocoladetaart kun je makkelijk in wel 12 punten snijden. Pimp het bordje op met vanille ijs, slagroom en frambozen. Heel feestelijk!

Chocoladetaart recept

Chocoladetaart

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 55 min, inclusief 40 min oventijd.

Ingredients

  • 200 gram pure chocolade, in stukjes
  • 200 gram roomboter, in stukjes
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 6 eieren
  • Snufje zout
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • Pure cacao, van Droste bijvoorbeeld
  • Extra nodig: vorm van 18-22 cm, bakpapier, hittebestendige kom, ruime pan, mixer.

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Breng in de pan water tegen de kook aan. Hang hier de hittebestendige kom boven, zo dat hij het water niet raakt.

3

Laat hierin de chocolade en de roomboter au bain marie rustig smelten. Roer af en toe.

4

Vet de taartvorm in en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem.

5

Mix in een andere ruime kom de eieren met alle suiker en snufje zout in 5 minuten schuimig. Schep hier de gezeefde bloem door en schenk het boter-chocolademengsel door. Mix nu op de traagste stand in 10 seconden door tot het gemengd is.

6

Schenk het beslag in de taartvorm en plaats het net iets onder het midden in de oven. Bak een vorm met doorsnede 18 cm. in 38-39 minuten gaar. Heb je een vorm van 22 cm, dan bak je hem iets korter, 35-36 minuten.

7

De taart mag in het midden nog plakkerig zijn, dat is het lekkerst!

8

Laat de taart een beetje afkoelen en bestrooi met cacao.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply