Ook zo’n behoefte aan comfort food? Een makkelijk en vullend maal uit de oven als het buiten koud wordt, altijd een succes!
Aubergines zijn geweldig veelzijdig. Je kunt ze bakken, smoren, stomen, verzin het maar. Vooral in Italiaanse gerechten doen ze het fantastisch en ook in de Japanse keuken met bijvoorbeeld miso en sesam zijn ze veel gebruikt.
Involtini is een typisch Italiaans gerecht. Meestal een dun lapje kalfsvlees opgerold met spek of ham en kaas in een tomatensaus. Ik heb er een vegetarische variant op gemaakt die minstens zo lekker is. Ik rooster de aubergineplakken eerst zodat ze zacht en een beetje zoetig worden. Dan rol ik ze op met een mengsel van ricotta en spinazie erin en bak ze in de oven met tomatensaus en pittige parmezaanse kaas.
- Leg het spinazie ricotta mengsel op de aubergine
- En rol ze op
Een groene salade en knapperig stokbrood passen hier goed bij. Of een simpele spaghetti met wat knoflook en olijfolie.
Involtini van aubergine met ricotta en spinazie
Print RecipeIngredients
- 2 aubergines
- 250 gram ricotta
- 1 ei
- 450 gram bladspinazie uit de vriezer (Iglo)
- 1 theel. gedroogde tijm
- +- 750 ml. tomatensaus, zonder kruiden e.d.
- Zout en peper
- Olijfolie
- Flinke hand geraspte parmezaanse kaas
- Extra: Mandoline of een groot scherp mes. Ovenschaal van 30 x 24 cm. ongeveer.
Instructions
Ontdooi de spinazie. Haal hem 's ochtends uit de vriezer, of ontdooi in de magnetron. Eventueel in een pannetje kan ook. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en druk al het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof op een snijplank.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de steelaanzet en de onderkant van de aubergines en snijd ze in de lengte in dunne plakken met de mandoline of een scherp mes.
Gril ze kort in een gril- of koekenpan.
Roer spinazie, ricotta, ei, tijm en naar smaak peper en zout door elkaar. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
Leg een lepel vulling aan één kant van de plakken aubergine en rol ze op. Leg ze in de tomatensaus en bestrooi met parmezaanse kaas.
Bak 20-25 minuten.
Notes
Lekker met een groene salade en knapperig stokbrood.
No Comments