Het lekkerste visgerecht voor je kerstdiner: Kabeljauw met Hollandse garnaaltjes in een zachte saus van witte wijn en roomboter met zoete kerstomaatjes. Ik kan je verzekeren, dit smaakt net zo lekker als het klinkt!
Moeilijk is het niet, je kunt de saus zelfs al van te voren maken. Alleen even de vis erin garen is dan het enige wat je nog moet doen.
Lekker met bimi, haricots verts en hazelnoten, en een smeuïge aardappelpuree.
Kabeljauw met tomaatjes en hollandse garnalen
Print RecipeIngredients
- 600 gram kabeljauw
- 1 glas witte wijn
- 100 ml kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1/2 eetl. honing
- Rode peperflakes, naar smaak (1/4 theel. bijvoorbeeld)
- 300 gram cherrytomaatjes, de helft gehalveerd
- Een hand verse bieslook en platte peterselie, grof gehakt
- Sap van 1/2 citroen
- Zout en peper
- 3 eetl. ongezouten roomboter, in stukjes
- 1 ons grijze garnalen (optioneel)
- Olijfolie
Instructions
Spoel de kabeljauwfilets af, dep ze droog en verdeel de filets in 4 porties. Bestrooi met versgemalen peper en een beetje zout.
Verwarm een ruime koekenpan en fruit de sjalotten glazig in wat olijfolie en bak de knoflook even mee. Voeg wijn, bouillon, honing, citroensap, rode peperflakes, de tomaatjes, de helft van de verse kruiden en zout & peper naar smaak toe. Leg de visfilets erin. Laat zachtje pruttelen en gaar de vis in 6 minuten. Keer halverwege om.
Zet het vuur uit en roer voorzichtig de boter door de saus. Verdeel de garnaaltjes erover zodat ze opwarmen. Schep alles in een mooie, voorverwarmde schaal en bestrooi met de rest van de kruiden.
Notes
Wil je de saus van te voren maken, houd dan de tomaatjes, kruiden, boter en vis apart. Bewaar de saus koel tot gebruik. Warm deze rustig op en voeg tomaatjes, vis en 1/2 deel van de verse kruiden toe. Volg verder het recept.
No Comments