Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon.

Kip met Broccoli en Cashewnoten

Kip broccoli cashewnoten

Ik heb vandaag weer een simpel, gezond en snel recept met kip en broccoli voor je. In dit lekkere wokgerecht zit 250 gram groenten per persoon en het staat met weinig moeite in 20 minuten op tafel.

Ken je het nog van vroeger, Kip Siam? Alles uit pakjes en zakjes, behalve de kip. Maar ik vond het bijna 20 jaar geleden heerlijk en maakte het wel eens als mijn vriendje kwam eten. In de jaren die volgde is mijn kookkunst gelukkig verbeterd en datzelfde vriendje zit nog steeds aan tafel.

Tijdens het eten bedachten we ons dat dit gerecht wel op die Kip Siam lijkt, alleen dan met een grote portie broccoli en waarschijnlijk minder zout en conserveermiddelen.

Deze kip met broccoli en cashewnoten eet je natuurlijk met rijst, Basmatirijst past er goed bij.

Kip met broccoli en cashewnoten

Kip met Broccoli en Cashewnoten

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 20 min.

Ingredients

  • 3 kopjes rijst, ongekookt
  • 2 grote of 3 kleine stronken broccoli
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 kipfilets
  • 3 lente uitjes, in dunne ringen
  • Flinke hand ongezouten cashewnoten
  • Sesamzaadjes (optioneel)
  • 6 eetl. Soyasaus (Kikkoman)
  • 3 eetl. gembersiroop of een stuk verse gember van 4 cm, geraspt
  • 2 eetl. sesamolie
  • 100 ml (1/2 kop) groentenbouillon of water
  • 3 theel. maizena
  • Chilivlokken
  • Peper
  • Olie

Instructions

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes en spoel af onder de kraan. Doe ze in een magnetronbestendige kom met plasticfolie eroverheen. Zet de kom 3 minuten in de magnetron op de hooste stand. Zo gaar je de broccoli alvast een beetje voor.

3

Neem een kleine kom of beker en mix de soyasaus, gembersiroop, sesamolie, chilivlokken naar smaak (1/2 theel.), water en maizena goed door elkaar.

4

Snijd de kipfilets in stukjes van 3 cm en bestrooi met peper. Bak de kipfilets op hoog vuur net gaar en bak de ui en knoflook even mee. Voeg de broccoliroosjes toe en het soyasausje. Kook enkele minuten door tot de saus dikker wordt.

5

Bestrooi het gerecht met lente ui, cashewnoten en sesamzaadjes. Serveer met de rijst.

Notes

Liever vega? Vervang de kip voor blokjes tempeh welke je eerst in ruim olie goudbruin bakt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply