Geen zin in ingewikkeld gedoe? Gooi je het liefst alles in 1 pan? Dan is dit een gerecht voor jou.
Makkelijk recept met kip
Goudbruin gebakken kip in romige mosterdsaus met prei en champignons, vol smaak en ook gezond. Geef er gebakken aardappeltjes of zilvervliesrijst en eventueel nog wat extra groenten bij. Nog een belangrijk feitje: Binnen een half uur staat dit heerlijke gerecht op tafel, eet smakelijk!
Kip in romige mosterdsaus met prei en champignons
Print RecipeIngredients
- 3 kipfilets
- 3 preien
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 teen knoflook
- 1 glas droge witte wijn (140 ml)
- 1 eetl. milde grove mosterd (of 2 theel. scherpe mosterd)
- 1 theel. dragon
- 200 ml. room
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructions
Snijd de kipfilets doormidden en bestrooi met zout en peper.
Was de preien goed (in de lengte insnijden en uitspoelen met stromend water tot al het zand weg is) en snijd ze in ringen.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Hak de teen knoflook fijn.
Bak de kip in olijfolie goudbruin in een grote koekenpan. Haal ze uit de pan en bewaar op een bord. Bak in dezelfde pan nu de prei, champignons en knoflook in 5 minuten lichtbruin, gewoon alles tegelijk.
Blus af met de wijn en voeg dragon, mosterd en zout en peper toe. Leg de kipfilets weer in de pan. Laat dit 10 minuten zachtjes koken tot de prei zacht is en de kip gaar.
Schenk de room erbij en kook nog 2 minuten.
Als je te weinig saus hebt, of het is te dun, voeg dan 150 ml water met 2 theel. maizena toe en kook even door tot de gewenste dikte.
Geef er zilvervliesrijst of gebakken aardappels bij en eventueel nog wat extra groenten.
4 Comments
Patricia
09/05/2020 at 12:48Wat voor groente serveer je er nog bij? Wat adviseer je?
Andre
08/03/2023 at 14:36Wij deden er een witlofsalade bij met appel, ei, bleekselderij en gedroogde vruchten.
Marjoleine
11/03/2019 at 16:35Twee vraagjes; wanneer moet de mosterd erbij? En in je recept snij je de champis in plakjes maar op de foto staan partjes, wat heeft je voorkeur?
Thanks alvast!
Silvie
24/03/2019 at 21:32Mosterd doe je er tegelijk met de wijn bij. Partjes, of plakjes, het maakt eigenlijk niets uit. Wat jij mooi vindt!