Als je nooit kippenpoten maakt omdat het kluiven aan een bot je tegenstaat dan moet je nu toch echt je principes opzij zetten. Probeer het een keer!
Ik ben er ook geen fan van maar voor deze kippenpootjes maak ik een uitzondering. Knapperig aan de buitenkant met een pittig korstje en sappig van binnen, klinkt al goed toch!
De bereiding is heel simpel en supersnel, als jij de kippenpoten met kruiden en olijfolie hebt ingesmeerd ben je klaar en doet de oven het werk.
- 5 kippenpoten
- Bestrooi met de kruiden
- En wrijf in met olijfolie
Recept voor 5 fantastische kippenpoten
Print RecipeIngredients
- 5 biologische kippenpoten
- 1 theel. gerookt paprikapoeder*
- 1 theel. uipoeder
- 1 theel. knoflookpoeder
- 1 theel. versgemalen zwarte peper
- 1/2 theel. cayennepeper
- 1 theel. zout
- Olijfolie
Instructions
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Spoel de kippenpoten af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Meng alle kruiden in een bakje en strooi het over de kippenpoten, verdeel het gelijkmatig.
Druppel er een beetje olijfolie over en wrijf het in met je handen.
Leg de kippenpoten in een braadslee of ovenschaal en bak in 35 min. gaar in de oven. Draai halverwege om.
De kippenpoten zijn vrijwel overal lekker bij, bijvoorbeeld met een stampotje rauwe andijvie en zongedroogde tomaat.
Notes
* Gerookt paprikapoeder is verkrijgbaar bij de goed gesorteerde supermarkten. Je kunt het vervangen door gewone paprikapoeder.
1 Comment
koos
10/09/2023 at 13:07niet lekker