Zelf kipragout maken is heel makkelijk en valt altijd in de smaak. Ik vind het leuk om de ragout in het ‘retro’ bladerdeegbakje te serveren, doet toch een beetje denken aan vroeger. Met wat groente erbij heb je een volwaardige avondmaaltijd.
Kipragout op mijn manier
Maak jij ook wel eens ragout van kip? Dan heb je vast al ondervonden dat je een beetje kunt spelen met het recept. Ik doe er graag prei en kastanjechampignons bij, en de kip bak ik niet eerst aan. Ik gaar de hele kipfilets in de saus en snijd ze daarna in stukjes. Hierdoor blijft de kip supermals, probeer het ook maar eens.
Kipragout
Print RecipeIngredients
- 2 preien
- 1 teen knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 eetl. roomboter
- 1 volle eetl. bloem
- 300 ml kippenbouillon
- Ruim 500 gram kipfilet
- 250 ml room
- Verse peterselie, fijngesneden
- 4 pasteibakjes (of rijst, pasta, aardappel)
Instructions
Bak de pasteibakjes volgens de instructies op de verpakking.
Spoel de prei schoon en snijd ze in dunne ringen.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Hak de knoflook fijn.
Verhit een hapjespan of koekenpan boven halfhoog vuur en bak de prei, champignons en knoflook snel aan in wat olijfolie. Smelt er een eetlepel boter in en bestrooi met de bloem. Bak even mee onder voortdurend roeren.
Schenk de helft van de bouillon erbij en roer goed tot er een gladde saus ontstaat. Schenk er dan de rest van de bouillon bij.
Leg de kipfilets in de saus en laat 8-10 minuten meekoken, tot de kip gaar is. Neem de kip eruit en snijd met een groot, scherp mes in kleine stukjes. Schenk de room bij de saus en voeg ook de kip weer toe. Naar smaak peper en zout toevoegen. Laat aan de kook komen en bepaal of de ragout voldoende gebonden is. (Toch nog te vloeibaar? Een theelepel maizena opgelost in 2 eetlepels koud water toevoegen, kook nog even door.)
Roer de fijngesneden peterselie erdoor en schep de kipragout aan tafel in de warme pasteibakjes.
Notes
Geef er beetgaar gekookte groenten bij, zoals broccoli of boontjes.
No Comments