Diner/ Food/ Gezonde Ambities

Krokant gebakken Makreel, met paprika-zoete aardappelstoof

Gebakken makreel

Een gerecht met verse makreel stond al langer op mijn to-do-lijstje, dus toen ik deze verse makreelfilets bij de visboer zag liggen heb ik ze meteen mee naar huis genomen. Niet elke viswinkel heeft deze vis in het standaard assortiment, wel de gerookte versie natuurlijk. Wil je verzekerd zijn van verse makreel dan kun je dit vast wel bestellen bij je favoriete visboer.

Makkelijk visje

Heb je weinig tijd en wil je supersnel een maaltijd op tafel? Maak dan een lekkere salade en bak ondertussen de makreelfilets. Een paar minuutjes op de huidzijde zodat dit lekker knapperig wordt, daarna omdraaien en heel kort de andere kant op laag vuur garen. Binnen 5 minuten klaar, sneller dan een magnetronmaaltijd!

Ik neem wat langer de tijd en maak er een zoete aardappel-paprikastoofschotel bij. Voordeel van een stoofschotel is dat je het ook van te voren kunt maken. Hoef je ’s avonds alleen de vis nog maar te bakken.

Krokant gebakken makreel

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 45 min.

Ingredients

  • 1 ui
  • 1-2 knoflookteen(tjes)
  • 2 rode (punt)paprika's
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 12 zwarte olijven
  • 1 volle theel. gedroogde rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 citroen
  • 4 (of meer) makreelfilets
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructions

1

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2

Snijd de paprika in halve ringen. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken van 3 cm.

3

Bak de ui glazig op middelhoog vuur in een grote koekenpan of wok met een scheutje olijfolie. Voeg knoflook en paprika toe en bak kort mee. Schep de zoete aardappel erdoor en giet de tomatenblokjes erbij. Voeg olijven, rozemarijn, het laurierblaadje en peper en zout naar smaak toe. Laat het onder af en toe omscheppen 30-35 minuten zachtjes koken met het deksel erop tot de aardappel zacht is.

4

Wanneer de groentenstoof klaar is spoel je de makreelfilets af en dep je ze goed droog met keukenpapier. Snijd het vel een keer of 4 ondiep in met een scherp mes zodat de filet niet omkrult. Bestrooi de vis met peper.

5

Verhit een grote koekenpan (of 2) op hoog vuur. Schenk er wat olijfolie in en bak de makreelfilets 3 minuten op de huidkant, draai de vis om en zet het vuur laag. Bak heel kort tot de vis precies gaar is.

6

Leg de makreelfilets op de groentenstoof en serveer met parten citroen.

Notes

Een stuk stokbrood om de saus mee op te deppen is extra lekker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply