Diner/ Food

Lasagne van gegrilde groenten en tonijn, glutenvrij

Maak zelf deze heerlijke lasagne met verse groenten en tonijn, zònder lasagnebladen. Glutenvrij dus en koolhydraatarm. De klassieke lasagne is natuurlijk op en top comfort food, dat wilde ik ook met deze variant bereiken. Volgens mij is dat gelukt!

image

De volle smaak van gegrilde aubergine en courgette combineren goed met de tonijn, samen met de romige mozzarelle is het een waanzinnig lekkere lasagne geworden.

image

image

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn, glutenvrij

Print Recipe
Serves: 4-5 pers. Cooking Time: 1 uur.

Ingredients

  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 takken tijm
  • 3 blikjes tonijn, uitgelekt in een zeef
  • 2 handenvol verse spinazie
  • 1 fles tomatensaus, zonder toevoegingen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 handen geraspte Parmezaanse of oude kaas
  • Zout en peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Haal de naaltjes van de rozemarijntakken en hak ze grof. Fruit de ui in een flinke scheut olijfolie, bak de gesnipperde knoflook heel even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit al roerend mee tot het zoet ruikt, duurt een minuut. Schenk er de tomatensaus bij en leg de takjes tijm en de rozemarijn erin, roer de saus af en toe door terwijl je het 15 minuten zachtjes laat koken op laag vuur.

3

Was de aubergines en courgettes en snijd ze in de lengte in plakken. Gril de plakken in de grilpan.

4

Snijd de mozzarellabollen in dunne plakken.

5

Maak nu de eerste laag in de ovenschaal met de spinazie, hierop verdeel je de uitgelekte tonijn. Dan volgt een laag gegrilde aubergine en een paar lepels tomaten saus. Hierop leg je de helft van de gegrilde courgette en de plakken mozzarella. Dan weer een laag gegrilde courgette en de rest van de tomatensaus. Strooi er de geraspte kaas over. Zet de lasagne 30-35 minuten in de oven op 180 graden.

Notes

Bij het serveren snijd je de porties eerst met een mes in de lasagne, dan schep je het er met een grote lepel makkelijk uit. Wat stokbrood om de saus mee op te deppen is hier heerlijk bij.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Silvie
    18/10/2016 at 20:29

    Ja he, is echt een aanrader!

  • Reply
    Nicole
    18/10/2016 at 18:09

    Dit ziet er heerlijk uit!

  • Leave a Reply