Food/ Ontbijt/ Taartenzoet

Lemon Scones

Scones maken is helemaal niet moeilijk, grote kans dat je de ingrediënten al in huis hebt. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, serveer ze bij de high tea, ontbijt of gewoon tussendoor.

Het geheim van luchtige scones is heel simpel, niet kneden! Wanneer je het vocht toevoegt hoef je alleen te roeren met een metalen lepel tot de massa zich met elkaar verbindt. Het deeg mag niet nat zijn maar voelt wel zacht aan, veel zachter dan koekjesdeeg. Met je handen voeg je alles bij elkaar en vorm je er een bal van welke je op je werkblad legt. Dit is alles, makkelijk he!

Deze scones zijn heerlijk zacht en luchtig met een subtiele smaak van citroen. Ze gaan perfect samen met een kop thee of koffie.

Lemon scones, scones met citroen

Lemon scones, citroen

Lemon scones, scones met citroen

Print Recipe
Serves: 7 kleine of 4 grote scones Cooking Time: 15 min bereiden, 15 min oventijd

Ingredients

  • 175 gram zelfrijzende bloem, gezeefd
  • Klein snufje zout
  • 1 theel. basterdsuiker
  • 40 gram roomboter in blokjes
  • 120 ml melk
  • Zest van 1 citroen*
  • 1 eetl citroensap
  • 2 eetl poedersuiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3

Meet de melk af in een maatbeker en voeg de citroenzest eraan toe.

4

Meng bloem, zout en basterdsuiker door elkaar in een ruime kom, kneed er de blokjes boter door met je vingertoppen. Het worden nu kleine kruimeltjes/vlokjes.

5

Schenk de melk met citroenzest in een kuil in het midden en roer door met een metalen lepel tot alles gemengd is. Dit duurt maximaal 30 seconden.

6

Strooi wat bloem over je werkvlak.

7

Vorm met je handen een bal van het deeg, nu niet teveel bewerken. Het deeg moet zacht zijn en niet plakkerig. Leg de (best slappe) deegbal op het met bloem bestoven werkvlak en druk het met je handen plat tot 3 cm. Steek hier rondjes uit van 4 tot 6 cm. groot met een scherpe uitsteker, je kunt ook een wijnglas gebruiken. Als de rand maar dun is. Draai niet met je steker en maak hem telkens schoon.

8

Maak al het deeg op, vorm dus weer een nieuwe bal tussendoor die je plat drukt.

9

Leg de scones op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer een druppel melk uit over de bovenkant van de scones. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in 15 minuten lichtbruin op 200 graden.

10

Meng poedersuiker met citroensap en smeer dit glazuur na het bakken op de bovenkant van de scones.

11

Geef er jam bij die je lekker vindt, lemoncurd kan ook en clotted cream of stijfgeklopte slagroom.

Notes

* Citroenzest is de geraspte schil van een citroen. Zorg dat je alleen het gele eraf raspt, niet het wit. Dit doe je het makkelijkst met een zesteur maar je kunt ook een fijne keukenrasp gebruiken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply