Diner/ Food/ Lunch/ Salades/ Winter

Linzensalade met paprika, zongedroogde tomaat en olijven

Foto van linzensalade met recept

Met deze salade trakteer je jezelf op een heel gezond (bij)gerecht. De paprika’s barsten van de vitamines en linzen zijn, zoals alle peulvruchten, een goede bron van eiwitten en vezels. Heb je nog een blik of pot linzen in de kast staan dan is dit het moment om er wat mee te doen!

Linzen paprika olijven salade

Frisse paprika, pittige rode ui, zongedroogde tomaten en olijven. Stevige smaken die goed combineren met gekruide (vega)worstjes of bijvoorbeeld een cordon bleu. Maar alleen een plak stevig brood en extra olijfolie om in te dippen of gezouten roomboter is ook al genoeg.

Makkelijk recept

Dit is weer zo’n heerlijk eenvoudig gerecht. Behalve het snijwerk van de groenten en olijven hoef je weinig meer te doen dan alles mengen en klaar ben je.

Linzensalade met paprika, zongedroogde tomaat en olijven

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • Ongeveer 300 gram linzen uit blik of pot, afgespoeld en uitgelekt.
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1/3 komkommer, waterige binnenste eruit en in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Bosje peterselie, fijngehakt
  • 15 (ongeveer ;)) olijven, gehalveerd
  • 3 eetlepels uitgelekte zongedroogde tomaten op olie, gehalveerd
  • 3 eetl witte wijn/ciderazijn
  • 4 eetl olie uit het zongedroogde tomatenpotje
  • Beetje honing
  • Zout en versgemalen peper

Instructions

1

Klop van de azijn, olie, honing en zout en peper een dressing.

2

Meng alle ingrediënten in een grote kom, roer de dressing erdoor.

3

Stort de salade op een mooie schaal.

Linzensalade paprika zongedroogde tomaat olijven

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Bridie
    19/07/2022 at 15:10

    can you have them in English to share to with us these beautiful recipies.

  • Reply
    ปั๊มไลค์
    04/06/2020 at 14:18

    Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

  • Leave a Reply