Je kunt alle soorten kruidenmixen in de supermarkt kopen, snel en makkelijk natuurlijk. Maar zo smaakt jou gekruide gerecht altijd hetzelfde, de samenstelling verandert nooit. Het ingrediënt wat bij de meeste Mexicaanse kruidenmixen op nummer 1 staat is maltodextrine. Dit is de droge vorm van glucosestroop. Op nummer 2 staat zout. Pas dan komen de gedroogde kruiden in veel kleinere hoeveelheden.
Daarom maak ik het graag zelf, bijna net zo simpel en makkelijk. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al in je keukenkast staan. Op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel zout of bijvoorbeeld cayennepeper erin zit.
Je kunt de kruidenmix gebruiken bij al je favoriete Mexicaanse gerechten, zoals taco’s, chili of gemarineerde kip. Meestal heb je 2 eetlepels nodig bij een gerecht voor 4 personen.
Voor een klein potje Mexicaanse kruidenmix heb je nodig:
Print RecipeIngredients
- 1 eetl. oregano
- 1 eetl. uipoeder
- 1 eetl. knoflookpoeder
- 1 eetl. cayennepeper
- 1/2 eetl. zout
- 1 eetl. komijn
- 1 eetl. zwarte peper
- 2 eetl. paprikapoeder
- Eventueel 1 theel. kaneel
Instructions
Doe alle kruiden in een potje met deksel, meng het en klaar is je Mexicaanse kruidenmix.
1 Comment
Fantastische Chili con carne – Silvie's Kitchen
13/10/2016 at 15:07[…] Mexicaanse kruidenmix […]