Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Herfst/ Winter

Mie met Groene Kool en Tempeh

Zo’n grote groene kool met prachtig generfde bladeren, wat doe je daar mee? Nou, dit recept met groene kool dus!

image

Ik wilde altijd al iets maken met zo’n prachtige groene kool, in de herfst volop verkrijgbaar. Rolletjes maken van de koolbladeren kan leuk zijn, maar echt enthousiast wordt ik van een oosters gerecht. In dit recept roerbak ik de kool, zo blijft de geribbelde structuur van het blad bewaard en dat staat heel mooi in je gerecht. Het is niet in 5 minuutjes gaar, je moet het echt een kwartier met extra vocht stoven in de wok.

Mie met groene kool en tempeh

Gesneden tempeh

Gesneden tempeh

In de tussentijd kook je de mie, bak je wat tempeh en kook je de eitjes. That’s it.

Mie met groene kool en tempeh

Mie met Groene Kool en Tempeh

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • Mie
  • 1 rode ui
  • 1/2 groene kool
  • 250 gram champignons, schoongeborsteld
  • 2 eetl. ketjap manis plus 2 eetl. voor de tempeh
  • 1 volle eetl. honing plus 1 eetl. voor de tempeh
  • 2 eetl. limoensap
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. sambal
  • 100 ml. water
  • 2 theel. maizena
  • 200 gram tempeh
  • 4 biologische eieren
  • Zout en extra sambal
  • Evt. koriander

Instructions

1

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en spoel kort af onder koud water. Zet apart tot gebruik.

2

Snijd de hele groene kool doormidden, je gebruikt een halve kool voor dit recept. Snijd de halve kool in de lengte in 4 kwarten en snijd de kwarten in repen van +- 1 cm.

3

Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

4

Meng in een beker 2 eetl. ketjap manis, 1 volle eetl. honing, 2 eetl. limoensap, 1 eetl. sesamolie, 1 eetl. sambal, 2 eetl. van het water en 2 theel. maizena.

5

Verhit olie in een grote wok en fruit de ui. Bak de champignons even mee en voeg de gesneden groene kool toe. Roerbak een paar minuten onder voortdurend omscheppen.

6

Schenk het water erbij en laat de kool een kwartier stoven zodat het beetgaar wordt. Schep regelmatig om.

7

Kook de eitjes in 8-9 hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd doormidden.

8

Snijd in de tussentijd de tempeh in dunne plakjes of stukjes en bak in een koekenpan in een ruime hoeveelheid olie bruin, ik deed dit in 2 delen. Zet het vuur uit onder de pan en giet 2 eetl. ketjap en 1 eetl. honing over de tempeh, schep goed door elkaar en laat afgedekt staan tot gebruik.

9

Schenk het ketjap-limoenmengsel bij de kool, roer goed door en laat even koken. Voeg eventueel nog wat water toe.

10

Meng in de wok de mie met de kool en warm even goed door.

11

Schep de mie met kool op de borden, verdeel er de tempeh en de halve eitjes over. Bestrooi eventueel met wat koriander. Geef er extra sambal bij.

Notes

Geef er partjes limoen bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply