Diner/ Food/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon.

Noedels met ‘sticky’ kip en groenten

Noodles met kip en groenten

Een gezond Aziatisch gerecht met veel knapperige groenten, daar was ik wel aan toe na een overheerlijke maar o zo vullende kerst. Ook als je geen vlees eet is dit noedelgerecht heel lekker, strooi er dan wat pinda’s over of geef er een gebakken eitje bij als je dat wel eet.

Sticky chicken met noodles

Sticky kipfilet

Bij de noodles maak ik sticky kipfilet. Dat maak je heel makkelijk door een scheut chilisaus met ketjap en 5-kruidenpoeder te mengen en daar de kipfilet in te marineren. In plaats van Chinese 5-kruidenpoeder kun je ook een ander kruidenmengsel, zoals bbq-kruiden, gebruiken.

Sticky kip

Noodles met 'sticky' kip en groenten

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 25 minuten

Ingredients

  • 250 gram rijstnoodles, bijvoorbeeld van Conimex
  • 2 wortels, in dunne reepjes gesneden
  • Bakje taugé
  • 1 paksoi, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode parika, in reepjes
  • Soyasaus
  • Rode peperflakes
  • Gembersiroop
  • Sesamolie
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 3 kipfilets
  • Flinke scheut chilisaus
  • Chinese 5-kruidenpoeder
  • Ketjap
  • Olie

Instructions

1

Meng een flinke scheut chilisaus met een theelepel 5-kruidenpoeder en 2 eetlepels ketjap, wentel hier de kip door en zet afgedekt koel weg tot gebruik.

2

Snijd alle groenten zoals in de ingrediëntenlijst staat gemeld.

3

Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven, spoel hierna koud af en zet apart.

4

Verhit een koekenpan op halfhoog vuur, bak de kipfilets met aanhangende marinade rustig in 10 minuten gaar in een flinke scheut olie. Let op dat de kip niet verbrand, zet het vuur indien nodig wat lager.

5

Verhit een grote wok op hoog vuur. Giet er wat olie in en bak eerst de ui kort aan, voeg dan de knoflook en wortel toe. Bak enkele minuten en voeg dan de paprika en paksoi toe, bak weer enkele minuten en voeg als laatst de taugé toe. Breng op smaak met rode peperflakes, een scheut gembersiroop, sesamolie en soyasaus. Schep de noedels door de groenten en verwarm goed door. Bestrooi met de lenteui en serveer met de gebakken kip.

Groenten noodles

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply