Diner/ Food/ Simpel en Gezond, altijd 250 gram verse groenten per persoon./ Winter

Ovenschotel met bloemkool, spitskool en kalkoen.

Bloemkool ovenschotel met kalkoen

Een makkelijke ovenschotel met bloemkool, spitskool en kalkoen. Lekker gegratineerd met kaas. Het ziet er nogal machtig uit maar is dat zeker niet, een soort Shepherts Pie maar dan de lightversie.

Heel veel groenten in één maaltijd, daar had ik behoefte aan. Het zal wel iets met het compenseren van de dag ervoor te maken hebben gehad… Dat was heerlijk hoor, lekker Indisch waarbij ik mij liet verleiden tot veel vleesgerechtjes. Ik ben nou eenmaal dol op blado, rendang en ajam goreng. De groentengerechtjes waren in de minderheid zal ik maar zeggen.

Daarom nu een heel gezond gerecht uit de oven, simpel en lekker.

Ovenschotel met bloemkool, spitskool en kalkoen

Print Recipe
Serves: 4-5 Cooking Time: 25 min bereiden, 20 min. oventijd

Ingredients

  • 1 bloemkool
  • 2 aardappels, kruimig
  • 1 spitskool
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 1 eetl. crème fraîche
  • 2 handen geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Extra nodig: pureestamper, ovenschaal

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappel en snijd in kleinere stukken van 3 cm. Kook ze, samen met de bloemkool in een kwartiertje gaar. Giet af, laat even droogstomen en voeg een eetlepel crème fraîche en peper en zout toe. Stamp fijn met een pureestamper.

3

Snijd de spitskool in de lengte in kwarten, verwijder de kern en snijd de parten in dunne repen. Stoof de spitskool in 10-15 minuten gaar in een klein beetje water (30 ml) en tot het vocht verdapt is. Let op dat het niet aanbrandt, voeg dan iets meer water toe.

4

Snijd de kalkoenfilet in stukjes van 2-3 cm. Kruid met peper en zout en bak bruin in wat olijfolie.

5

Roer de kalkoen door de spitskool en schep onderin de ovenschaal. Schep hier de bloemkoolpuree op en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven tot de kaas bruin kleurt.

Notes

Je kunt wat kerrie toevoegen aan het spitskool-kalkoenmengesel. Of doe een lepel mosterd in de bloemkoolpuree voor meer pit.

Ovenschotel met bloemkool, spitskool en kalkoen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply