In dit kleine taartje komen de wilde paddenstoelen helemaal tot hun recht. De pittige blauwe kaas maakt het extra lekker. In december ligt er nog een ruim assortiment aan paddenstoelen in de biologische winkel. Ik gebruikte Shii-take, Eringi (Koningsoesterzwam) en Kastanjechampignons.
Begin je kerstdiner met deze kleine paddenstoelentaartjes, of serveer ze bij de brunch. Wat groene salade erbij maakt het comleet.
Paddenstoelentaartjes met Bleu d'Auvergne en tijm
Print RecipeIngredients
- 130 gram bloem
- 65 gram ijskoude boter, in blokjes
- 1 eidooier, wit bewaren voor vulling
- 1 eetl. koud water
- Snuf zout
- Voor de vulling:
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 1 teen knoflook
- 2 takjes tijm, de blaadjes
- 1 ei
- 60 ml. room
- 2 eetl. Bleu d'Auvergne, verkruimeld
- Zout en peper
- Olijfolie
- Extra nodig: kleine taartvormpjes van +- 8 cm, ingevet.
Instructions
Wrijf met je vingertoppen de bloem, zout en boter tot een kruimelig deeg. Meng er vlot de eidooier en een eetlepel koud water door. Vorm een bal en leg deze, verpakt in plasticfolie, een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken of plakken. Hak de knoflook fijn. Bak knoflook, paddenstoelen en tijm op hoog vuur in enkele minuten in een eetlepel olijfolie bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Klop het overgebleven eiwit, het hele ei, room en blauwe kaas door elkaar.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne lap. Steek er rondjes uit iets groter dan je vormpjes en bekleed de vormpjes ermee. Vul ze met de paddenstoelen en het roommengsel, (verdeel de kruimels blauwe kaas die naar de bodem van de kom zijn gezakt met een lepel). Leg de mooiste paddenstoelen bovenop. Bak ze 25 minuten in de oven.
Notes
Geen fan van blauwe kaas? Je kunt het weglaten of vervangen door geitenkaas bijvoorbeeld. Geef er een lekkere groene salade bij met frisse dressing.
1 Comment
ปั้มไลค์
04/06/2020 at 14:18Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.