Diner/ Food/ Herfst/ Snel & Makkelijk

Pasta met spinazie en champignons

Soms wil je wel eens snel wat op tafel hebben staan, zeg, in een kwartier. En dan graag iets voedzaams en ook gezond, want ander halen we wel een pizza 😉

Dit is mijn snel klaar recept. De all time favourite van ons gezin. Geloof me, dit lust ieder kind.

image

image

Recept voor pasta met spinazie en champignons

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 400 gram volkoren penne
  • 100 gram plakjes ontbijtspek
  • 1 grote ui
  • 250 gram grotchampignons
  • 1 gele courgette
  • 300 gram spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 1 theel. tijm
  • Peper en zout

Instructions

1

Kook water in je waterkoker en en zet een pan op het vuur met een laagje water erin.

2

Schil en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en snij ze in stukken. Was de courgette, snij in de lengte doormidden en dan in plakjes.

3

Giet het kokende water uit je waterkoker in de pan. Kook de penne beetgaar volgens de verpakking

4

Verhit een koekenpan en een wok. Bak in de koekenpan de plakjes spek krokant en leg ze apart op een vel keukenpapier. Bak in de wok de ui glazig in olijfolie en voeg dan de courgette, champignons en tijm toe. Roerbak 5 minuten. Zet het vuur heel hoog en laat de spinazie snel slinken in de wok met groenten zodat het vocht verdampt. Giet de room erbij, voeg peper en zout naar smaak toe en roer de penne erdoor. Nog even goed heet laten worden en schep het op de borden. Geef de geraspte kaas er in een bakje bij.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    jenneke magrijn
    21/10/2016 at 19:22

    hoi silvie , kreeg het adres van je site van joke kaffa , ingrid rottger is al 1000 jaar mijn beste vriendin (door de jaren heen), heb nu je recept van de pasta met kastanjechampignons gemaakt, echt enorm heerlijk! leuke en originele recepten ! ga er zeker vaak op kijken ! misschien leuk (en is maar een tip) om eens op de site van mijn dochter te kijken (beginnend blogster) Njoy2give.nl., leuk dat jullie jonge meiden zo ondernemend zijn!!!
    tot horens en veel succes met je onderneming!
    jenneke magrijn

  • Reply
    Silvie
    18/10/2016 at 19:34

    Geweldig, leuk dat je dit recept gebruikt!

  • Reply
    Rachelle van der Linden
    18/10/2016 at 16:35

    Nou off you go vanavond Sylvie de ingredienten zijn binnen 😉😉

  • Leave a Reply