Een friszoete salade met peer en walnoten, heerlijk als bijgerecht maar ook als lunch of voorgerecht een allemansvriend. Simpel, met maar weinig ingrediënten, alleen de walnoten karameliseer je in de pan. Sla dit niet over want dat is veel makkelijker dan je denkt.
Deze salade doet het goed bij een gebakken stukje vlees of gevogelte en aardappeltjes. Of geef er lekker knapperig brood met blauwschimmelkaas en wat gedroogde ham bij.
De suiker verandert vanzelf in karamel:
Peersalade met crunchy walnoten
Print RecipeIngredients
- Gemengde sla (div. soorten sla, verse spinazie bladeren) gewassen en gedroogd.
- 2 handen ongezouten walnoten
- 1 eetl. suiker
- 1 eetl. water
- 1 grote peer of 2 kleine, gewassen.
- 2 eetl olijfolie
- 1/2 eetl azijn
- 1 theel mosterd
- 1 theel honing
- 1 theel gedroogde tijm
- Zout en peper
Instructions
Hak de walnoten heel grof.
Verwarm in een kleine pan de suiker met het water, roer niet. Een beetje met de pan schudden kan wel.
Wanneer de karamel begint te kleuren roer je er de walnoten door en zet het vuur uit. Raak het niet aan, de karamel is heel heet!
Stort de gekarameliseerde walnoten voorzichtig op een snijplank en laat helemaal afkoelen.Als het volledig is afgekoeld breek je het in stukjes.
Klop een dressing van olijfolie, azijn, mosterd, honing, tijm, zout en peper.
Meng in een ruime schaal de sla met de dressing. Snijd de peren in schijfjes en verdeel deze over de sla. Bestrooi met de crunchy walnoten.
Notes
Verkruimel wat gorgonzola over de salade, zo maak je het helemaal onweerstaanbaar!
No Comments