Diner/ Food

Pita pizza met artisjok

Begin van de herfstvakantie hebben wij gevierd met pizza! Pita pizzaatjes welteverstaan. Kleine, makkelijk te maken pizza’s op een bodem van pitabrood. De topping is geïnspireerd op de pizza bianca, ik  heb de bodems ingesmeerd met zelfgemaakte kruidenolie voor extra smaak.

Ingrediënten voor de kruidenolie.

Ingrediënten voor de kruidenolie.

image

De gegrilde aubergine en courgette smaken fantastisch met de artisjok, lekker hartig met 2 verschillende Italiaanse kazen.

image

Zo gaan ze de oven in…

image

Om er goudbruin uit te komen

Reken per persoon op 3 pizzaatjes, lekker met een kop soep of tomatensalade erbij.

Pita pizza's met artisjok

Print Recipe
Serves: 6 stuks Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • Handvol basilicum
  • Handvol peterselie
  • Ongeveer 60 ml olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 bollen mozzarella
  • Stukje parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 pot artisjokharten
  • Zwarte peper uit de molen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Maak de kruidenolie door peterselie met basilicum en olijfolie in een hoge smalle kom met een staafmixer te blenden.

3

Snijd de courgette en aubergine in redelijk dunne plakjes en gril ze in een gril- of koekenpan lichtbruin.

4

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze indien nodig in kleinere stukken.

5

Snijd de pitabroodjes voorzichtig doormidden en bestrijk met kruidenolie. Beleg ze met dunne plakjes mozzarella en daarop de gegrilde plakjes courgette en aubergine. Maal er zwarte peper over. Verdeel de artisjokharten op de pizza's en bestrooi ze met geraspte parmezaanse kaas. Bak 10 minuten op 200 graden, tot ze de kaas licht kleurt.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Elly
    16/10/2016 at 19:49

    De pitta pizza’s met artisjok waren heerlijk! Voor wat meer smaak heb ik er wat gedroogde tomaatjes over gestrooid.

    • Reply
      Silvie
      17/10/2016 at 22:22

      Wat leuk! Goed idee om er zongedroogde tomaatjes op te doen.

    Leave a Reply