Ik heb een echt weekend-recept voor jullie vandaag. Met zijn allen aan tafel en je eigen pitabroodje vullen met alles wat je lekker vindt, gezellig! De hartige smaak van gekruide gehaktballetjes met de zacht zoete pompoen en frisse munt-yoghurtsaus doen het geweldig samen in een pitabroodje. Weer eens wat anders dan de standaard kipshoarma!
Pitabroodjes met pompoen, gehaktballetjes en munt
Print RecipeIngredients
- 8 pitabroodjes
- 1 pompoen, geschild en in blokjes van ongeveer 3 cm.
- Cayennepeper
- Gemalen komijn
- Handje pompoenpitten
- 1 pond biologisch rundergehakt
- 1 eetl. Za'atar (kruidenmix)
- 1 beschuit, of 2 eetl. paneermeel
- 1 ei
- 8 eetl. Griekse yoghurt
- 5 takjes munt, alleen de blaadjes
- 2 avocado's
- 2 eetl. limoen- of citroensap
- 1/2 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kruid de pompoenstukjes met cayennepeper en komijn en schep om met 1 eetlepel olijfolie. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
Meng het gehakt met de Za'atar, 1 verkruimelde beschuit en 1 ei. Draai hier kleine balletjes van, iets kleiner dan een golfbal.
Verhit een ruime koekenpan en rooster hier de pompoenpitten kort in. Schep ze in een bakje en zet vast op tafel.
Giet wat olijfolie in de hete koekenpan en bak hier de gehaktballetjes in.
Hak de munt grof en roer samen met het citroen- of limoensap door de Griekse yoghurt. Schep in een bakje en zet vast op tafel.
Snijd de avocado's in plakjes en zet deze ook op tafel.
De linzen kun je door de geroosterde pompoenstukjes scheppen of apart in een bakje erbij geven.
Rooster de pitabroodjes enkele minuten in de hete oven of in een broodrooster lichtbruin. Wikkel ze in een licht vochtige theedoek zodat ze weer wat zachter worden.
Zet de geroosterde pompoen en de gehaktballetjes op tafel. Vul de pitabroodjes met pompoen, linzen, avocado, gehaktballetjes en top af met pompoenpitten en munt-yoghurt.
Notes
Heeft jou supermarkt geen Za'atar in het assortiment? Maak dan zelf een simpele versie met gedroogde tijm, oregano en sesamzaad.
No Comments