Quiches, ik ben er dol op. Eindeloos kun je variëren met de vulling, gegrilde groenten, uitgebakken spekjes, verschillende kazen, het is allemaal lekker. Vandaag het recept voor deze quiche met broccoli en zalm. Helemaal niet moeilijk en ook goed van de voren te maken. De verse zalm en ruime hoeveelheid broccoli maken het ook best gezond.

Lekker veel broccoli
Wat heb je nodig:
Print RecipeIngredients
- Quichevorm van +- 30 cm.
- Voor de bodem:
- 300 gram (spelt)bloem
- 4 gram zout
- 150 gram koude boter in blokjes
- 1 ei
- Voor de vulling:
- 2 stronken broccoli, de roosjes
- 2 rode uien, in dunne ringen
- Flinke hand verse dille, grof gehakt
- 300 gram verse zalm, in blokjes van 2 cm
- 5 eieren
- 250 ml. room
- Peper en zout
- 70 gram geraspte kaas
Instructions
Beging met het maken van de bodem. Wrijf met je vingertoppen de bloem, zout, ei en boter snel door elkaar tot een kruimelig geheel. Maak hier een ronde schijf van, verpak in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit en bekleed je quichevorm ermee. Ik bak de bodem nog even blind zodat ik zeker weet dat hij gaar wordt. Je hebt dan een blindbakvulling nodig. Hiervoor gebruik ik rauwe bonen die ik na gebruik bewaar in een jampot. Verdeel de bonen over je bodem en bak 10 minuten in de oven. Verlaag hierna de temperatuur naar 170 graden.
Kook de broccoliroosjes 8 minuten, tot ze net gaar zijn. Giet af en laat uitstomen in het vergiet.
Klop de eieren met de room, dille, zout en peper door elkaar. Wees niet te zuinig met de peper.
Verdeel de broccoliroosjes over de bodem, stop de blokjes rauwe zal ertussen en leg hierop de uiringen. Druk wat aan met je handen. Schenk het ei-roommengsel erover en bestrooi met de kaas. Bak de taart in 40 minuten mooi bruin en gaar.
Notes
Laat de quiche een kwartiertje staan voor je hem serveert. Lekker met rucolasalade. Je kunt een quiche ook heel goed een dag van te voren maken, bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Een kwartier in de oven op 180 graden voor je hem serveert.
No Comments