Deze makkelijke salade is hartstikke voedzaam en gezond. Quinoa koop je gewoon in de supermarkt en is een lekkere variatie op pasta en rijst.
Nog wat feiten op een rij:
Voor mensen met een glutenallergie is quinoa heel geschikt omdat het glutenvrij is.
Quinoa bevat meer eiwit (16 gram per 100 gram) dan pasta, rijst of aardappels. Vegerariërs halen hun eiwitten niet uit vlees maar uit plantaardige produkten zoals peulvruchten. Quinoa is een goede aanvulling.
Quinoa salade met courgette en geitenkaas
Print RecipeIngredients
- 2 kopjes quinoa
- 1 rode ui
- Frambozenazijn
- Honing
- 1 courgette
- Sla naar keus
- 2 eetl. zonnenbloempitten
- 2 eetl. pompoenpitten
- 8 dadels
- 1/2 avocado
- Zachte geitenkaas
- Olijfolie
- Mosterd
- Peper en zout
Instructions
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik kook het altijd iets langer omdat quinoa, in tegenstelling tot pasta, echt gaar moet zijn.
Snijd de ui in dunne ringen. Giet een scheut frambozenazijn in een kopje en meng met een theelepel honing. Schep hier de uiringen doorheen en laat even staan.
Snijd de courgette met de kaasschaaf in de lengte in plakken en gril ze heel kort in een hete (gril)pan.
Was en droog de sla.
Snijd de dadels in ringetjes. Rooster de pitten in een koekenpan, zet het vuur uit als ze lichtbruin zijn. Voeg dan pas de dadelringetjes toe en schud om. Ze roosteren dan iets in de restwarmte van de pan. Laat staan tot gebruik.
Neem 1 eetl. azijn van de uiringen en meng dit met 1 theel. mosterd. Voeg dan 2 eetl. olijfolie, 1 theel. honing en peper en zout naar smaak toe en klop door tot een egale dressing.
Meng in een ruime schaal de sla met 1 eetl. dressing. Verdeel de courgette, rode ui (giet de rest van de azijn uit het kopje weg!) en avocado erover. Verkruimel de geitenkaas op de salade. Giet de rest van de dressing erover en bestrooi met de pitten en dadels.
No Comments