Food/ Hartige hapjes/ Taartenzoet

Salted-Caramel Popcorn

Popcorn salted caramel

Ook zo gek op popcorn? Dan moet je echt deze versie met zoute karamel maken, wat een lekkere weekendsnack! Als zelf karamel maken je moeilijk lijkt dan kan ik je geruststellen, het is echt super simpel.

Het grote voordeel van deze salted-caramel popcorn is dat je de hoeveelheid karamel zelf kunt bepalen. Voor mij hoeft er niet zo’n dikke laag zoetigheid op de popcorn, een klein beetje proef je al heel goed. Op de foto kun je zien dat de popcorn maar een klein beetje beetje bedekt is. Zorg er voor dat je de karamel niet met je vingers aanraakt tijdens de bereiding, het is echt gloeiend heet.

Enjoy!

Popcorn gezouten karamel

Salted Caramel Popcorn

Print Recipe
Serves: 4-5 pers. Cooking Time: 10 min.

Ingredients

  • Maiskorrels (voor popcorn)
  • Olie
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 afgestreken lepel roomboter
  • Beetje zout, liefst koosjer zout van Maldon bijvoorbeeld
  • Extra nodig: ruime pan met deksel

Instructions

1

Verhit 2 eetlepels olie in de pan op half hoog vuur. Strooi de maiskorrels erin, een laag van net geen centimeter is goed.

2

Als het goed is zal na enkele minuten het ploppen beginnen, wanneer de tijd tussen de plopjes langer wordt zet je het vuur uit. Dan zijn de meeste korrels gepoft.

3

Doe de popcorn in een hele ruime kom.

4

Voor de karamel verhit je 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel water in een pannetje met dikke bodem. Roer niet, een beetje de pan heen en weer schudden is genoeg. Houd, wanneer de karamel begint te kleuren, het goed in de gaten. Te donkere karamel is bitter en niet lekker. Als de karamel de juiste kleur heeft zet je het vuur uit en roer je de lepel roomboter erdoor.

5

Verdeel direct de karamel over de popcorn en roer door elkaar. Bestrooi met een beetje zout. LET OP: Niet aanzitten nu, het is gloeiend heet.

6

Laat afkoelen en smullen maar!

Suiker wordt karamel

Pan vol popcorn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply