Met dit simpele recept geef je spruitjes een boost, 2 appels en een hand noten zijn alles wat je nodig hebt!
Als kind vond ik spruitjes helemaal niet zo lekker, ze ongezien terugstoppen in de schaal was dan ook een leuk spelletje. Mijn moeder vond er een geweldige oplossing voor, satésaus! Spruitjes aan een stokje en satésaus erover, niet echt een culinair hoogstandje maar wij vonden het lekker en aten ons bordje leeg.
Spruitjes opleuken is van alle tijden, gelukkig maar want de spruit is het meer dan waard. Deze minikooltjes bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Probeer dit simpele recept maar eens, zo lekker heb je ze nog nooit gegeten!
Spruitjes met appel en pecannoten
Print RecipeIngredients
- 1 kg spruitjes
- 2 appels
- Hand pecannoten, of andere noten. Grofgehakt.
- 1 eetl. roomboter
- Zout
Instructions
Maak de spruitjes schoon. Kook ze in water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat in de pan droogstomen.
Schil de appels (hoeft niet) en snijd ze in blokjes.
Verhit in een ruime koekenpan een eetlepel roomboter en bak hierin de appelstukjes enkele minuten tot ze zacht zijn. Bak de noten even mee en schep de spruitjes erdoor.
Bestrooi voor het serveren eventueel met een klein beetje zout.
Notes
Lekker met een kipschnitzel en aardappelpuree.
No Comments