Een eenvoudige pasta met simpele smaakvolle ingerediënten is altijd goed. Zoals deze, met de zoete notige smaak van gegrilde pompoen, pittige rucola en zacht frisse geitenkaas.
Je zou er ook wat uitgebakken spek over kunnen strooien, ik ben voor vega gegaan.
- Schil de pompoen
- Snijd de pompoen in repen
- Kruiden en olijfolie erover
- 30 min. in de oven
Recept voor tagliatelle met gegrilde pompoen en geitenkaas
Print RecipeIngredients
- 1 flespompoen
- Tijm
- Rozemarijn
- Oregano
- Zout en versgemalen peper
- Olijfolie
- Tagliatelle
- 75 gram rucola
- 120 gram verse geitenkaas
- Verse basilicum, grof gesneden
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen, snij hem doormidden en schep de zaden eruit. Je hoeft flespompoen niet te schillen als je hem grilt in de oven, dan wordt de schil namelijk zacht en eetbaar. Ik vind het smakelijker om wel te schillen.
Snijd de pompoen in repen en leg in een braadslee. Strooi de kruiden, peper en zout erover. Besprenkel met een beetje olijfolie en hussel goed door. Bak 30 minuten in de hete oven, tot de randen bruin kleuren. Halverwege voorzichtig omscheppen.
Kook de tagliatelle in zout water volgens de gebruiksaanwijzing al dente.
Meng de tagliatelle met de gegrilde pompoen en rucola en verdeel over de borden. Verkruimel met je vingers de verse geitenkaas erover en bestrooi met basilicum. Eventueel nog wat versgemalen zwarte peper.
1 Comment
Pompoen als sfeermaker – Tuinblogger
04/11/2016 at 16:59[…] sfeerverlichting van je pompoen maken, kun je er uiteraard super mee koken. Wat dacht je van tagliatelle met gedrilde pompoen en geitenkaas? Of van zoete aardappel met kip, broccoli en frisse yoghurtdip? Deze en meer heerlijke recepten […]