Dit is het bewijs dat een goede Thaise curry helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn!
Vind je het heerlijk om met verse producten te koken maar zie je er tegenop om een lange waslijst aan ingrediënten in huis te halen? Dan is deze rode curry met kabeljauw echt wat voor jou. Romig door de kokosmelk en gevuld met knapperige groenten en malse kabeljauw. De groenten en de vis haal je natuurlijk vers maar de currypasta koop ik gewoon in een potje. Geen gedoe met een vijzel of keukenmachine. Scheelt echt een hele hoop werk!
Wat heb je nodig:
Print RecipeIngredients
- 4 koffiekopjes Basmatirijst
- 500 gram kabeljauw
- 200 gram peultjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 7 radijsjes
- 3 lente uitjes
- 1 limoen
- 2 eetlepels rode currypasta
- 250 ml kokosmelk
- Verse koriander
Instructions
Kook de rijst volgens de verpakking.
Was alle groenten en droog ze af voor je begint. Snijd de puntjes van de peultjes en trek de draden eraf. De paprika's snijd je in lange repen. De rode ui snijd je in halve ringen en de radijsjes in dunne plakjes. Verwijder de stelen van de koriander en snijd de lente ui in dunne ringen.
Koriander en lente ui gaan in bakjes voor op tafel.
Spoel de kabeljauw af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in stukken van 5 cm, groter kan ook. Naar smaak peper erover.
Verwarm een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak hier in de ui glazig. Voeg dan de paprika toe en de peultjes. Roerbak voor 5 minuten. Voeg 2 eetlepels rode currypasta toe en roerbak dit een minuutje mee, schenk de kokosmelk erbij en laat heet worden. Leg de stukken vis erin, duw ze wat onder de saus en laat het 2 minuten meepruttelen. Draai de vis om en nog 5 minuten heel zachtjes laten koken met een deksel op de pan. Hiervoor kan je ook een omgekeerde koekenpan gebruiken. Als de vis gaar is bestrooi je het gerecht met de radijsplakjes. Je tafelgenoten kunnen naar eigen smaak limoen, koriander en bos ui toevoegen.
Naanbrood en mangochutney zijn hier heerlijk bij!
Houden de kinderen (nog) niet zo van pittig? Voeg dan maar 1 eetlepel currypasta toe.
No Comments