Wat een smaakvolle en kleurrijke salade is dit. Heel veel knapperig verse groenten gecombineerd met cashewnoten en de sesam-pindadressing. Heerlijk als lunch maar ook als onderdeel van je oosterse maaltijd de ster op tafel.
- De ingrediënten
Wat heb je nodig voor de Thaise salade:
Print RecipeIngredients
- Een mandoline of schaaf
- 1 komkommer
- 250 gram winterwortel
- 1/2 rode kool
- 2 handen taugé
- 1 rode peper, in hele dunne reepjes
- 2 handen cashewnoten, geroosterd
- bos koriander, stelen verwijderd en grof gehakt
- Voor de dressing:
- 1 lepel honing
- 1/2 limoen, het sap
- 1 lepel soyasaus
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel pindakaas
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- zout
Instructions
Een mandoline is bij dit gerecht heel handig, voor een paar tientjes koop je er één. Ik gebruik de mijne vaak, bijvoorbeeld voor courgetti en salades. De messen zijn megascherp, pas dus wel op voor je handen.
Rasp de komkommer, winterwortel en rode kool in dunne repen op de mandoline. Doe dit samen met de taugé, koriander en cashewnoten in en grote kom. Houd wat koriander apart om mee te garneren.
Klop een dressing van de honing, limoensap, soyasaus, sambal, pindakaas en sesamolie. Roer er het sesamzaad door.
Meng de dressing door de salade en strooi de cashewnoten en de achtergehouden koriander over.
No Comments