Food/ Kerst/ Taartenzoet

Tulband met Sinaasappel en Witte Chocolade

Tulband met sinaasappel en witte chocolade

Kerst is de tijd om een tulband te bakken, zeker deze variant met sinaasappel en witte chocolade. Heb jij nog een tulbandvorm ongebruikt in de kast staan? Zet hem maar vast klaar op je aanrecht want tulbanden zijn hip! In alle varianten zie je ze voorbij komen,  noten, vruchten en veel chocolade gaan door het beslag. Lastig kiezen, het werd witte chocolade omdat ik dat nooit eerder heb gebruikt in baksels. Gecombineerd met frisse sinaasappel zou het vast lekker worden.

Tulband met sinaasappel en witte chocolade

Het werd meer dan lekker, overheerlijk zelfs. De stukjes witte chocolade werden na afkoelen weer hard en de sinaasappel is precies goed aanwezig. Deze tulband kun je met een gerust hart met kerst bij de thee serveren, de chocolade-notenversiering er bovenop maakt hem extra feestelijk.

Tulband met sinaasappel en chocolade

Tulband met sinaasappel en witte chocolade

Print Recipe
Serves: 12-14 plakken Cooking Time: 1 uur totaal

Ingredients

  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 150 gram (licht)bruine basterdsuiker
  • 2 sinaasappels, waarvan 1 schoongeboend onder de kraan en afgedroogd
  • +- 100 ml. melk
  • 3 grote eieren
  • 175 roomboter, gesmolten
  • 200 gram witte chocolade, grofgehakt in stukjes van 1/2 tot 1 cm.
  • Handje pistachenoten, grofgehakt
  • Extra nodig: tulbandvorm

Instructions

1

Meng in een ruime kom zelfrijzend bakmeel, zout en basterdsuiker.

2

Rasp alléén de buitenste oranje schil van 1 sinaasappel, pers ze alle twee uit. Voeg melk bij het sinaasappelsap tot je 325 ml. vocht hebt.

3

Klop de eieren en de sinaasappelrasp door het sap-melkmengsel. Meng dit, samen met de gesmolten boter door het meel. Roer er 150 gram gehakte witte chocolade door, bewaar 50 gram voor de garnering.

4

Vet de tulbandvorm goed in en schenk het beslag erin. Bak 45-50 minuten in de oven.

5

Laat buiten de oven 10 min. afkoelen en stort de tulband op een rooster, laat volledig afkoelen.

6

Smelt de resterende witte chocolade in een kopje in de magnetron, steeds een halve minuut op vol vermogen tot driekwart van de chocolade gesmolten is. Roer goed door tot een gladde, dikke massa. Giet, of schep met een lepel, de chocolade op de tulband. Strooi de nootjes erover. Laat hard worden voor het serveren.

Notes

De gesmolten chocolade blijft mooi dik op de tulband liggen als deze goed koud is. Zet hem even in de koelkast voor de de chocolade erop verdeeld.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply