Diner/ Food/ Gezonde Ambities/ Snel & Makkelijk/ Valentijn/ Zomer

Zalm met Mango Komkommersalade

Lekker zomers, deze zalm met komkommer-mangosalade. Dat het binnen 20 minuten op tafel staat is ook mooi meegenomen!

In plaats van in de koekenpan kun je de zalm ook goed op de bbq grillen. Bestrijk de filets dun in met olijfolie en gebruik zo’n handig visrekje.

De salade kan goed van te voren klaargemaakt worden, houd hem koel tot gebruik.

image

Komkommer, paprika, rode ui, mango en peterselie klaar om gemengd te worden.

Zalm met mango komkommer salade

Zalm met mango komkommersalade

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 25 min.

Ingredients

  • Basmati rijst
  • 2 puntpaprika's
  • 1 komkommer
  • 1/2 mango
  • 1 rode ui
  • Paar takjes verse bladpeterselie
  • 500 gram zalmfilet zonder huid
  • 1/2 citroen
  • 1 volle eetl. honing
  • Zout en peper

Instructions

1

Kook de rijst volgens instructies op de verpakking.

2

Was de groenten en droog af. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadjes eruit en gooi weg. Snijd de komkommer in blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de halve mago in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Doe de gesneden groenten en peterselie in een ruime kom.

3

Snijd de paprika's in kleine reepjes.

4

Verhit een wok of koekenpan en bak de paprikastukjes in een beetje olie. 2 Minuten is genoeg.

5

Spoel de zalmfilets af onder stromend water en controleer op graten. Dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en een beetje zout. Als je grote zalmfilets in meerdere porties wilt verdelen snijd je ze nu met een scherp mes in de gewenste grootte.

6

Bak de zalm in olijfolie en/of roomboter in een ruime koekenpan. Niet te lang, net gaar is goed.

7

Maak dressing voor de salade: meng 1 volle eetl. honing goed met het citroensap, voeg peper en zout naar smaak toe. Proef of het lekker is.

8

Roer de warme paprika en de dressing door de rest van de groenten. Het is lekker als de salade lauwwarm is door de hitte van de paprika.

9

Serveer de zalm en salade met de rijst.

Notes

Voeg een in ringetjes gesneden rood pepertje toe aan de salade voor meer pit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply