Diner/ Food/ Lente/ Zomer

Zalmburger met dille-citroenkwark

Gezond snacken, het kan! Een goede burger klinkt als een foute verleiding, maar eigenlijk zijn deze zalmburgers best goed voor je.

Ze zitten boordevol gezonde eiwitten uit de zalm en witte bonen, ook de dille-citroenkwark is een bron van eiwitten. Avocado barst van de gezonde vetten, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Je kunt het broodje achterwege laten en de burger op een berg gemengde sla leggen, de topping van dille-citroenkwark, rode ui en avocado niet vergeten natuurlijk. Je hebt dan een supergezonde low-carb maaltijd. Ik heb de burger op smaak gebracht met verse tijm en dille, voel je vrij om ook andere kruiden te gebruiken.

image

image

 

Recept voor Zalmburgers met dille-citroenkwark

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min.

Ingredients

  • Staafmixer
  • 350 gram verse zalm
  • 130 gram witte bonen
  • Paar takjes tijm
  • Paar takjes dille
  • 1 sjalot of kleine ui, fijngesneden
  • 1/2 eetl. mosterd
  • Perper en zout
  • 4 broodjes
  • Sla
  • 1 avocado
  • 1 rode ui, in ringen
  • Voor de saus:
  • 6 eetl. Griekse kwark
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetl. dille, grofgehakt
  • 1 eetl. verse munt, grof gehakt
  • Sap van 1/2 citroen

Instructions

1

Spoel de witte bonen af onder de kraan en laat uitlekken, dep droog met keukenpapier.

2

Snijd de zalm in stukjes. Rits de tijm van de takjes en hak de dille grof. Doe de witte bonen, 2/3 deel van de zalm, tijm, dille, mosterd, fijngesneden sjalot met een snuf zout en versgemalen peper in een smalle hoge kom. Pulseer met de staafmixer tot een grofgehakt samenhangend mengsel. Hak nu de resterende zalm redelijk fijn met een groot scherp mes en roer dit door het zalmmengsel. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van, laat op een bord een half uur of langer opstijven in de koelkast. Ze zullen redelijk zacht blijven, geen zorgen in de koekenpan worden ze stevig.

3

Meng alle ingrediënten voor de dille-citroenkwark in een kom en bewaar in de koelkast tot gebruik.

4

Snijd de avocado in plakken. Haal een aantal bladeren van de krop sla en, was en droog ze. Snijd de broodjes doormidden.

5

Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur, voeg olie toe en bak hierin de zalmburgers 3 tot 4 minuten tot ze bruin kleuren en gaar zijn. Bak op het laatst kort de broodjes op hun snijkant in dezelfde koekenpan.

6

Verdeel de sla over de broodjes en leg hier de zalmburgers op. Schep op iedere burger een flinke lepel dille-citroenkwark, hierop komt de rode ui en avocado. Dek af met de bovenkant van het broodje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply